Op zoek naar de beste internationale restaurants in Antwerpen? Hier kan je terecht voor lekkere wereldkeuken zoals Argentijnse empanadas, Spaanse tapas en Griekse mezze.

1. Tota Empanadas

Zin in echte Argentijnse empanadas? Dan moet je bij Tota Empanadas zijn. De uitbater is namelijk een echte Argentijn. Probeer ook zeker de lekkere desserts zoals de tarta de coco! Daarnaast kan je er ook nog typisch Argentijnse producten kopen in hun winkel. Eén van de beste internationale restaurants in Antwerpen én ook nog eens betaalbaar.

Hoogstraat 24, 2000 Antwerpen

Bezoek ook eens Stadsbrouwerij De Koninck en geniet van een bolleke

2. Zola

Bij de beste internationale restaurants in Antwerpen hoort natuurlijk ook een pizzeria. Ingrid en Bert beslisten tijdens de coronacrisis om hun leven over een andere boeg te gooien door een eigen zaak te starten. Zo ontstond Zola, waar ze betaalbare luxe pizza’s maken, die ook nog eens lekker zijn.

Vooral de pizza Selfish, met venkel, gemarineerde coquilles en rucola is een topper. Maar je kan bijvoorbeeld ook voor een pizza met kreeftenvlees of lamsvlees gaan. Ook de lekkere cocktails gaan vlot binnen. Zelfs de muziekkeuze staat op punt. Wie eens iets anders wil dan de ‘normale’ pizza’s moet in Zola zijn.

Nieuwstad 16, 2000 Antwerpen

https://www.instagram.com/p/Cf3owXSsyck/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Falafel Tof

Een broodje falafel smaakt ook altijd. De beste falafel in Antwerpen eet je bij Falafel Tof. Het concept is in het begin niet zo duidelijk, maar de excentrieke chef helpt je graag verder. Alles is hier kraakvers en ook de frieten zijn top.

Hoogstraat 32, 2000 Antwerpen

4. Takumi Ramen

Voor Japanse noodles moet je in Takumi Ramen zijn. Ideaal om bijvoorbeeld van je verkoudheid of kater verlost te geraken. Er zijn inmiddels vier vestigingen van Takumi Ramen in Antwerpen, dus ver hoef je nooit te zoeken. Slurpen maar!

Marnixplaats 10, Grote Markt 48, Groenplaats 16, 2000 Antwerpen

Anneessensstraat 37, 2018 Antwerpen

5. Mission Masala

Mission Masala heeft een vestiging in Gent, maar gelukkig ook in Antwerpen. Op de menu staan Indische gerechten zoals curry’s met vlees en vis, maar ook voor vegetariërs is er keuze zat. Een lekkere cocktail erbij en genieten maar!

Dendermondestraat 68, 2018 Antwerpen

⇢ Tip: Zoek een hotel in Antwerpen-Zuid. Eén van de leukste wijken in Antwerpen

6. Zaowang

Eén van de beste internationale restaurants in Antwerpen om sushi te eten is Zaowang. Inmiddels zijn er drie vestigingen in Antwerpen zoals op het Zuid bijvoorbeeld. Wij gaan meestal naar de vestiging in de Scheldestraat, omdat de bediening er uitstekend is. En zeg nu zelf, sushi gaat er toch altijd wel in hé?

Scheldestraat 72, Oude Koornmarkt 22, 2000 Antwerpen

7. Tapabar

Iedereen weet intussen dat we gek zijn op tapas. Tapabar komt wellicht het meest in de buurt van de tapas die we in Spanje eten. Jammer genoeg zijn het geen Spaanse prijzen, maar dat snappen we wel. Ook de inrichting en de bediening zijn typisch Spaans. Onze steun en toeverlaat als we Spanje missen. Al nemen we liefst het vliegtuig om in één van deze leuke restaurants in de omgeving van Calpe te eten.

Pelgrimstraat 22, 2000 Antwerpen

8. Casa Conservas

Eten uit blik? Jawel, het kan écht lekker zijn! In Spanje en Portugal zijn visconserven een delicatesse, maar je vindt ze nu ook in Antwerpen. Combineer bijvoorbeeld met een lekkere wijn en je voelt je meteen op het Iberisch schiereiland.

Varkensmarkt 1, 2000 Antwerpen

9. Napo’s

Eén van de beste internationale restaurants aan het Eilandje in Antwerpen is Napo’s. Zelf komen we er ook regelmatig, want met een lach en een zwans word je telkens weer vriendelijk onthaald. De gerechten zijn een mix van de Libanese, Egyptische, Israëlische en Turkse keuken. Bovendien heb je vanaf het terras een mooi uitzicht op het Museum aan de Stroom, één van de mooiste musea in Antwerpen.

Sint-Aldegondiskaai 56-58, 2000 Antwerpen

10. Varelli

Varelli zorgt dan weer voor een vleugje Griekenland in Antwerpen. Voor de beste Griekse mezze int stad moet je hier dus zijn. Bij het horen van Halloumi loopt het water ons al in de mond. Maar ook de salades en grillgerechten zijn altijd vers en lekker.

Plantinkaai 15, 2000 Antwerpen

Nog honger na het bezoeken van de beste internationale restaurants in Antwerpen? Bekijk ook deze restaurants:
6x lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen
4 vegan (friendly) hotspots in Antwerpen
7 beste Vlaamse klassiekers om te eten in Antwerpen
5 bijzondere restaurants in Antwerpen voor een speciale gelegenheid

author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :