Ben je op zoek naar de beste koffiebars in Antwerpen? Of gewoon zin in een lakker koemeke troost zoals we in Antwerpen zeggen? Geen nood, troost vind je genoeg in ‘t Stad. Dit zijn de 15 beste koffiebars in Antwerpen.

Beste koffiebars in Antwerpen op de kaart

1. Café Lucien

Ok, Café Lucien bevindt zich niet in het centrum van Antwerpen, maar toch behoort het tot de beste koffiebars van Antwerpen. Naast heerlijke koffie kan je er ook verse smoothies, thee en milkshakes krijgen. Ook voor een lekker ontbijt of lunch moet je hier zijn. Het groot ontbijt is een aanrader!

Karel Oomstraat 5, 2018 Antwerpen

2. Caffe Mundi

Caffe Mundi vind je wel in het historische centrum van Antwerpen, vlakbij de Grote Markt. Versere koffie kan je bijna nergens vinden, want ze werken samen met koffiebranderij Cross Roast die zich iets verderop bevindt. Daarnaast is het ook gewoon een heel gezellige plek om een koffietje (of iets anders) te drinken, zowel binnen als op het terras. Ga daarna op zoek naar de mooiste plekken in Antwerpen.

Oude Beurs 24, 2000 Antwerpen

3. Tinsel

Tinsel is een hippe koffiebar in Antwerpen die samenwerkt met Andy Coffee Roasters voor de beste koffie. Ze serveren ook natuurlijke wijnen en bieren. Om te eten zijn er zoete gerechten zoals pancakes, maar ook bijvoorbeeld toasts en eieren. Daarbij werd er ook aan vegetariërs en veganisten gedacht. Ontdek hier meer vegan hotspots in Antwerpen.

Sint-Paulusplaats 30, 2000 Antwerpen

4. Black & Yellow

Enkele van de beste koffiebars in Antwerpen vind je in de wijk het Eilandje. Black & Yellow is bijvoorbeeld een coole koffiebar met een tof terras en lekkere koffie. Probeer de flat white of ga voor een cold brew shot. De dag kan niet beter beginnen dan een koffie bij Black & Yellow! Als je er toch bent, bezoek dan één van de musea op het Eilandje.

Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen

5. Kolonel Coffee

Kolonel Coffee heeft twee vestigingen in Antwerpen: eentje op het Zuid en eentje op het Eilandje. Ze importeren de koffie die ze vervolgens zelf branden voor de beste kwaliteit. De koffie kan je ook gewoon kopen in hun webshop. Daarnaast moet je zeker hun huisgemaakte cakes en muesli proeven. Of wat dacht je van een toast eggs Benedict?

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen – Ankerrui 15, 2000 Antwerpen

6. Kaffeenini

In Kaffeenini gaan we al eens een bageltje eten. Het heeft een aantrekkelijk terras dat meestal goed vol zit. Ook voor een lekker ontbijt of om te lunchen is er keuze genoeg.

De kaart is uitgebreid met uiteraard veel soorten koffie, maar ook bagels, salades en wafels. Zelfs voor vegetariërs zijn er best veel opties! Ontdek hier meer leuke plekken om te ontbijten en lunchen in Antwerpen.

Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

7. Barnini

Als je in Antwerpen op zaterdag of zondag naar de markt gaat op het Theaterplein, spring dan ook even binnen bij Barnini. Niet alleen de kleurrijke stoeltjes zien er uitnodigend uit, maar je kan er ook heerlijke taart, bagels en koffie krijgen. Ook kids en honden worden aangemoedigd om mee te komen!

Oude Vaartplaats 10, 2000 Antwerpen

Overnachten in Antwerpen? Ontdek deze 7 leuke hotels dicht bij het centrum

8. Charlie’s

Charlie’s is een koffiebar op het Zuid, dicht bij het KMSKA museum. Beide zijn een bezoekje waard! De koffiebar is huiselijk ingericht, net zoals de guesthouse die ze uitbaten. De op beukenhoutvuur geroosterde koffie slurpt lekker weg, maar er is ook een ruime keuze aan thee, chocolademelk en eten.

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen

9. Koffieklap

Koffieklap is naast een gezellige koffiebar ook een werkervaringsproject voor vrouwen die uit kwetsbare situaties komen. Een koffiebar met een verhaal dus, dan smaakt de koffie eens zo lekker! Net zoals bij de meeste koffiebars in Antwerpen kan je ook hier soep, salades en bagels krijgen. De democratische prijzen zijn mooi meegenomen!

Klapdorp 41, 2000 Antwerpen

10. Normo Coffee

Bij Normo Coffee kan je vers gebrande koffie drinken. Dat doen ze namelijk zelf in hun microbranderij. Daardoor is het ook één van de beste koffiebars in Antwerpen. Voor echte koffieliefhebbers die van hun kopje koffie willen genieten in een gemoedelijke sfeer.

Minderbroedersrui 30, 2000 Antwerpen

11. Caffènation

Caffènation heeft intussen al drie vestigingen in Antwerpen. De meest bijzondere is die in de PAKT site, een duurzame site met daktuinen, cafés en dus ook een koffiebar. Het is één van onze favoriete plekken in Antwerpen, want het terras is een verborgen parel. Ook hier branden ze de koffie zelf, het opdrinken is voor jou. In hun nieuwste koffiebar, KOCO eet en drink je zelfs volledig plantaardig.

Lamorinièrestraat 161, 2018 Antwerpen – Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen – Volkstraat 2, 2000 Antwerpen

12. ToiToiToi

ToiToiToi is een gezellige koffiebar die ook koffie van Caffènation serveert. Daarnaast is er aandacht voor kunst, design en livemuziek. Er vinden namelijk regelmatig exposities en liveoptredens plaats. Om te eten zijn er snacks zoals huisgemaakte cake, granola en salades.

Lange Koepoortstraat 42, 2000 Antwerpen

13. Antoine

Niet iedereen drinkt graag koffie, maar bij Antoine kan je even goed even binnenspringen voor een huisgemaakte smoothie of apéro. Maar uiteraard is ook de koffie uitstekend. Probeer bijvoorbeeld de ‘Café Antoine’: capuccino met huisgemaakte koffielikeur. Lekker stukje taart erbij en smullen maar!

Sint-Antoniusstraat 74, 2000 Antwerpen

14. Nives

Wat Nives zo uniek maakt is de locatie, want hier drink je koffie in het Harmoniepark. Een rustige plek om van je koffie of ontbijt te genieten. Het is ook een bakkerij, dus koop hier gerust een vers brood. Naast het terras is er een zandbak waar de kiddo’s kunnen spelen. Daar ben je dan ook weeral vanaf. Nives ligt net buiten de stad, maar is gemakkelijk bereikbaar met de tram.

Harmoniestraat 25B, 2018 Antwerpen

15. O-Cortado

We sluiten onze lijst van beste koffiebars in Antwerpen af met een toppertje in het centrum van de stad. Een koffie- en wijnbar in één? Jawel hoor! Bij O-Cortado vind je zowel uitstekende koffie als wijn. Ze hebben zelfs een apparaat dat een foto kan afdrukken in de schuim van je koffie. Zelf proberen? Bestel de Selfieccino!

Bij O-Cortado kan je een foto laten afdrukken in de schuim van je koffie. Zelf proberen? Bestel de Selfieccino!

Oude Koornmarkt 40, 2000 Antwerpen

Ontdek de beste koffiebars en de mooiste stadswandelingen met een reisgids over Antwerpen

Smaak is persoonlijk, zeker de koffiesmaak. Laat dus zeker weten als je zelf nog koffiebars ontdekt die in dit rijtje van beste koffiebars in Antwerpen thuishoren. Dan gaan we er met plezier eens langs!

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :