Op reis naar Dubai en op zoek naar praktische tips voor je vertrekt? Strak plan, want er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je deze stad bezoekt. Ontdek het hier!

Betalen

De munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (1 dirham is ongeveer 0,25 Euro). In Dubai kan je bijna overal met de kaart betalen. Wij raden aan om geld af te halen met je debetkaart en betalingen te doen met je creditcard. Dat doe je trouwens best in elk land zo waar ze geen Euro gebruiken. Dus ook tijdens een citytrip in Göteborg of als je de leukste wijken in New York bezoekt. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de bank waarbij je klant bent. Wij hebben zelf overal met de kaart betaald.

Kleding

De Emirati zijn vaak traditioneel gekleed. Mannen kleden zich in witte gewaden en vrouwen dragen zwarte abaya’s. Vooral in het oude gedeelte van de stad zie je regelmatig gesluierde vrouwen rondlopen. Hou hier dus een beetje rekening mee en let op de kledij die je draagt. Als je echt halfnaakt wil rondlopen ga dan naar het strand, daar kan net iets meer. Overigens is er overal airco in Dubai, zodat het niet erg is om wat meer kledij te dragen.

Eten

In Dubai kan je echt alles vinden. Alle grote ketens hebben er vestigingen en overal zijn er leuke restaurants te vinden. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Vooral in de winkelcentra kan je goedkoop en lekker eten. Als je naar een echt restaurant gaat op een populaire plaats betaal je uiteraard wat meer.

Alcohol

Dubai is minder conservatief dan je denkt. In veel hotels en restaurants kan je alcohol krijgen, maar het is gewoon duur. Als je dus echt niet zonder kan, breng je best wat mee van thuis. Drink in elk geval geen alcohol in het openbaar en gedraag je niet als een gek.

Veiligheid

Dubai is één van de veiligste en properste steden ter wereld! Het is niet zo ver gelegen van landen als Iran, Irak en Saudi-Arabië, maar laat het je niet tegenhouden om ernaartoe te gaan. Op geen enkel moment hebben wij ons onveilig gevoeld, integendeel. Er staan trouwens zware straffen op het niet naleven van de wet. Je bent gewaarschuwd!

Vervoer

Metro’s in Dubai rijden autonoom, stipt en zijn ideaal voor sightseeing. In de metro is er een aparte wagon voor vrouwen en kinderen. Met de metro geraak je bovendien bijna overal.

Taxi’s zijn goedkoop, maar ze rijden roekeloos. Wij namen 2x de taxi en waren blij dat we het overleefden.

Hou rekening met deze tips voor een reis naar Dubai en je gaat sowieso een geweldige tijd tegemoet!

Overweeg voor verre en dure reizen een annulatieverzekering. Lees hier het nut van een annulatieverzekering.

Leuke weetjes en tips voor een reis naar Dubai

 • De bevolking bestaat voor 85% uit migranten.
 • Emirati houden van airco. Zelfs de bushokjes zijn voorzien van airco.
 • Onze zondag is voor de Emirati vrijdag.
 • Als je beschikt over een Belgisch of Nederlands paspoort, moet je geen apart visum aanvragen.
 • In de winter is het 3 uur later in Dubai.
 • Er wordt nog enorm veel bijgebouwd zoals onder andere een nog groter winkelcentrum, het grootste reuzenrad ter wereld en een (nieuw) hoogste gebouw ter wereld.
 • Iedereen spreekt er Engels en alles wordt tweetalig weergegeven. De bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam.
 • 5x per dag hoor je de moskeeën luiden voor het gebed.
 • Tijdens de ramadan mag je niet eten of drinken op openbare plaatsen. Veel restaurants zijn dan ook gesloten. Hou hier rekening mee als je tijdens deze periode naar Dubai zou willen gaan.
 • Dubai wordt één van de duurste steden ter wereld genoemd, maar je hoeft niet rijk te zijn om van deze leuke stad te kunnen genieten. Vele bezienswaardigheden (zoals de fonteinenshow) zijn helemaal gratis. Ook het openbaar vervoer en restaurantketens zijn hier goedkoop. Je kan zo goedkoop en zo duur gaan als je wil.
 • Heb je zelf nog tips voor een reis naar Dubai? Laat het ons weten!

Heb je zin om Dubai te bezoeken? Lees hier onze ervaring tijdens onze citytrip in deze crazy stad.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit wil je misschien ook lezen :