Schiphol heeft tegenwoordig geen al te beste reputatie, maar dankzij deze tips kan je toch ontspannen en zorgeloos vertrekken. Gordels vast? Hier gaan we!

Vertrek met KLM vanuit België en ontdek de voordelen

KLM is één van onze favoriete vliegmaatschappijen. Het personeel is altijd vriendelijk, het eten aan boord is heerlijk en de prijzen zijn betaalbaar. Maar KLM zorgt ook voor een vlotte verbinding tussen België en Schiphol. Met onze tips kan je met KLM relax vertrekken vanaf Schiphol. Ontdek ze hier!

Met de trein van België naar Schiphol

De gemakkelijkste manier om Schiphol te bereiken is met de trein. Vanuit België is er een uitstekende verbinding met Schiphol. Zelf nemen we regelmatig de Eurostar vanuit Antwerpen voor een weekend Amsterdam of om te vliegen vanaf Schiphol. Je vluchturen moeten uiteraard wel toelaten om met de trein naar Schiphol te reizen.

Woon je ook in België en vertrek je met KLM vanaf Schiphol? Dan is een Eurostar treinticket inbegrepen in het tarief van je vliegticket. Tijdens het boekingsproces van je vliegticket kan je station Brussel-Zuid of Antwerpen-Centraal kiezen als vertrekpunt. Op de dag van vertrek kan je in het gekozen station je treinticket afhalen.

Zo reis je duurzaam en toch comfortabel van België naar Schiphol. Ook het treinticket van Schiphol terug naar België is uiteraard inbegrepen.

Vertrekt je vlucht vanaf luchthaven Charles-de-Gaulle in Parijs? Ook dan is een treinticket inbegrepen. Je vertrekt dan vanuit Brussel-Zuid met TGV INOUI.

Dit Air&Rail product is een stap in de goede richting om korte-afstandsvluchten te beperken.

Met het vliegtuig van België naar Schiphol

Toch zijn er ook nog dagelijks meerdere vluchten tussen Brussel en Amsterdam. Gek genoeg zijn vluchten met vertrek vanaf Brussel, met tussenstop in Amsterdam, soms goedkoper dan rechtstreeks te vertrekken vanaf Schiphol.

Waarom zou je dan de trein of de auto nemen hoor ik je denken. Goed punt. Uit principe of uit duurzame overwegingen zou een goeie reden zijn, maar die keuze maak je zelf.

Andere voordelen van vliegen met KLM

Relaxen voor je vlucht in de KLM Crown Lounge

Eén van de beste tips die we kunnen geven om zorgeloos te vertrekken vanaf Schiphol is om simpelweg ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven. Als alles vlot gaat en je hebt nog veel tijd over kan je bijvoorbeeld relaxen in één van de twee KLM Crown Lounges (Schengen en Non-Schengen).

Je kan op verschillende manieren toegang krijgen tot de lounge. De beste manier is om tijdens het betalen van je vliegticket de loungetoegang toe te voegen, want dan krijg je 10 EUR korting. Ter plekke loungetoegang kopen kan ook, maar dan betaal je meer. Business passagiers, Flying Blue Platinum, Gold en SkyTeam Elite Plus passagiers hebben altijd gratis toegang tot de lounge.

Als je tijd over hebt kan je bijvoorbeeld relaxen in één van de twee KLM Crown Lounges.

In de lounge zijn er onder andere douches en slaapcabines aanwezig, maar je kan er ook genieten van een drankje en een heerlijk buffet. Wij deden er voor onze vlucht naar Tanzania nog een heerlijk dutje. Zo vertrek je uitgerust en met een volle maag op vakantie. Echt een aanrader!

Spaar punten met Flying Blue

Als je met KLM (of Air France) vliegt, word dan zeker lid van het Flying Blue programma om punten te sparen. Elke keer je met hen vliegt spaar je extra punten. Met deze punten kan je onder andere een upgrade naar een hogere klasse kopen of extra bagage meenemen.

Zo konden wij een upgrade boeken naar Economy Comfort met extra beenruimte. We hebben korte beentjes, maar het was toch comfortabeler. Al is elk zitje op een KLM vlucht best comfortabel.

Duurzame initiatieven van KLM

Ondanks dat er nog veel werk aan de winkel is doen veel vliegmaatschappijen echt hun best. Het is niet gemakkelijk om een hele industrie zomaar op korte termijn te verduurzamen. Zo draagt KLM alvast haar steentje bij:

  • KLM voegt SAF toe aan de brandstof. Dit is duurzame vliegtuigbrandstof op basis van bijvoorbeeld gebruikt frituurvet. Deze hernieuwbare grondstof zorgt voor minder uitstoot van onder andere CO2, fijnstof en zwavel;
  • KLM steunt 3 herbebossing projecten in Colombia, Oeganda en Panama;
  • Daarnaast zet KLM sterk in op verantwoorde catering, duurzame materialen en minder plastic.

Tips om te vertrekken vanaf Schiphol: parkeren en overnachten

Betaalbaar parkeren op Schiphol

Kom je met liever de auto naar Schiphol? Dan zijn er verschillende opties om je auto achter te laten. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de officiële parkings van de luchthaven. Als je graag dicht bij de terminal parkeert en weinig tijd wil verliezen is dit de beste optie.

Maar een goedkopere manier is om net buiten de luchthaven een parking te zoeken. Deze randparkings zijn goedkoper en ze brengen je gratis met een shuttle tot aan de terminal. Zo’n rit duurt meestal niet lang waardoor je ook niet veel tijd verliest.

Toen we laatst naar Tanzania vertrokken voor de beklimming van de Kilimanjaro hebben we onze auto bij Airport Indoor Parking geparkeerd. Een shuttle busje bracht ons daarna in een klein kwartier naar de luchthaven. Voor 17 dagen betaalden we ongeveer 90 EUR. Gratis annuleren kan tot het moment voor de opgegeven aankomst.

Bovendien staat de auto hier overdekt en bewaren ze je autosleutel. Die kan je dus al niet verliezen op vakantie. Bij het ophalen staat je auto buiten klaar. Handig! Hou ook hun facebook pagina in de gaten voor kortingen.

Park, sleep & fly arrangement

Heb je een hele vroege vlucht en doe je het liever rustig aan? Overweeg dan een hotel met een park, sleep & fly formule. Het is duurder dan een gewone parking, maar dan overnacht je wel eerst in een hotel. Je auto mag tijdens je reis gewoon blijven staan op de parking van het hotel. En een shuttle bus brengt je naar de terminal. Zo vertrek je fris en fruitig op vakantie.

Hotels op wandelafstand van Schiphol

Zoek je een hotel zonder parkeervoorziening, maar op wandelafstand van Schiphol? Ook dan zijn er opties genoeg. Bovendien kan je deze hotels gemakkelijk met de trein bereiken:

Boek een overnachting in de buurt van Schiphol

Andere tips en tricks om zorgeloos te vertrekken vanaf Schiphol

Vlieg ook eens goedkoop met Transavia in Europa. Benieuwd hoe dat bevalt? Lees hier onze review.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :