In deze review geven we tips en vertellen we hoe het is om met Transavia te vliegen. Als fervente globetrotters hebben we door de jaren heen met talloze luchtvaartmaatschappijen gevlogen. Daarbij vermijden we meestal low-cost maatschappijen.

Maar er is er toch eentje die comfortabeler is dan je denkt. Ontdek in onze review waarom vliegen met Transavia anders is!

Betaalbare handbagage bij Transavia vluchten

Sinds april 2024 mag je nog maar één stuk handbagage meenemen op vluchten van Transavia. Die moet onder je stoel in het vliegtuig passen en mag maximaal 10 kg wegen. Een trolley is dus niet meer standaard inbegrepen in de prijs.

Voor andere handbagage worden er extra kosten aangerekend. De prijzen starten al vanaf 10 EUR per vlucht, maar kunnen hoger oplopen afhankelijk van hoeveel personen extra handbagage wensen mee te nemen. Deze aanpassing is noodzakelijk om rendabel te blijven als vliegmaatschappij. Al zullen veel reizigers, ook wij, een beetje teleurgesteld zijn.

Comfortabele stoelen en voldoende beenruimte

Na een soepele en snelle boarding, nemen we plaats op onze toegewezen stoel. Het is te zeggen, stoelen die we zelf hebben gekozen. Bij Transavia kan je namelijk 30 uur op voorhand gratis online inchecken. Dan kan je zelf nog een beschikbare stoel uitkiezen.

Heb je liever wat extra beenruimte of wil je echt 100% zeker zijn dat je samenzit met je gezelschap? Reserveer dan een stoel tegen betaling. Ook dat kan gemakkelijk online via de website van Transavia.

Het interieur

Niet dat het zo heel belangrijk is. Maar de cabines hebben een moderne uitstraling, en de kleurrijke stoelen brengen telkens een glimlach op ons gezicht. De stoelen zijn bovendien verrassend comfortabel en bieden voldoende beenruimte. Al moeten we toegeven dat we korte beentjes hebben.

Een deel van de vloot van Transavia is uitgerust met het het ‘Sky interior’. Dat wil zeggen dat er onder andere aangename LED-verlichting aanwezig is, die voor een gezellige sfeer zorgt. Transavia vliegt ook met een jonge vloot die minder slecht is voor het milieu.

Een geïnteresseerde gezagvoerder

Soms zijn het kleine dingen die het vliegen aangenamer maken. Veel mensen vliegen niet graag, maar als een gezagvoerder veel communiceert, geeft dat toch een veilig gevoel. Het is ook gewoon fijn als de bemanning betrokken is met de passagiers. Daarom vonden we het wel nuttig om dit te vermelden in onze review over vliegen met Transavia.

Veel mensen vliegen niet graag, maar als een gezagvoerder veel communiceert, geeft dat toch een veilig gevoel.

Toen we met Transavia naar Alicante vlogen, gaf de gezagvoerder onderweg wat informatie mee over onze vlucht. Over onder andere de hoogte en de snelheid van het vliegtuig, maar ook over het weer en wat we zoal konden zien als we uit het raam keken. Hallo daar Parijs!

Eten en drinken aan boord

Meestal nemen we zelf wat eten mee voor op het vliegtuig als we binnen Europa vliegen. Wie me een beetje kent weet dat ik al eens graag een biertje drink. Alcohol mag je echter enkel aan boord kopen. Daarom bestel ik meestal een Belgische pils.

Omdat Transavia een Nederlandse maatschappij is moet ik het hier wel met Heineken stellen. Maar op grote hoogte smaakt alles, toch?

Daarnaast staan er ook wat snacks op het menu, zoals wraps en onze all-time favoriete vliegtuigsnack: Pringles!

De leukste bestemmingen van Transavia

Transavia biedt heel wat leuke bestemmingen aan, zowel binnen als buiten Europa. Denk maar aan IJsland, Dubai of Griekenland. Zelf vlogen we met Transavia onder andere naar Fins Lapland voor een actieve wintervakantie en naar Alicante om leuke dingen te doen in Calpe.

Tegenwoordig vliegt Transavia, naast luchthavens in Nederland, ook vanuit Brussel naar verschillende bestemmingen, zoals Alicante. Omdat we vaak naar Alicante reizen is dat voor ons een enorm voordeel. Ze mogen ons nog heel vaak aan boord verwachten!

Ontdek hier waar je recht op hebt als je vlucht geannuleerd of vertraagd is

Het gouden Flex ticket

Maar het grootste voordeel van vliegen met Transavia vinden wij het Flex ticket. Als je voor deze service bijbetaalt, kan je tot 12 uur voor vertrek je vlucht nog wijzigen. Heel handig als je je vakantie toch wil inkorten of verlengen bijvoorbeeld.

Ontdek hier meer over de Flex service van Transavia en lees meer tips om te vliegen met Transavia. Hopelijk hebben jullie na het lezen van deze review ook zin gekregen om eens met Transavia te vliegen!?

Laat je inspireren voor een volgende reis met Transavia

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :