Plan je een rondreis langs de Costa Blanca, maar weet je niet waar te beginnen? Benieuwd naar de mooiste plekken, prachtige wandelingen en bezienswaardigheden in authentieke dorpjes? Ontdek hier wat je zeker niet mag missen tijdens je rondreis langs de Costa Blanca. Vamos!

Waar ligt de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje en strekt zich uit tussen Dénia in het noorden en Pilar de la Horadada in het zuiden. Een kuststrook van ongeveer 220 kilometer verbindt beide plekken. Naast de prachtige kust heeft de Costa Blanca ook een wondermooi binnenland met authentieke dorpen, bergen en groene valleien.

Verder behoort de Costa Blanca tot de provincie Alicante en de Valenciaanse gemeenschap. Daardoor wordt er meestal ook Valenciaans gesproken. Maar ook met je beste Spaans kom je al een heel eind. Ontdek hieronder onze tips voor je rondreis langs de Costa Blanca.

Rondreis langs de Costa Blanca op de kaart

Op deze kaart vind je een voorbeeldroute van hoe een rondreis langs de Costa Blanca er kan uitzien. Heb je veel tijd? Rij dan ook verder zuidwaarts of verken nog meer van het binnenland. Reken op ongeveer 10 dagen voor deze route.

De mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Er zijn heel wat mooie steden en dorpen aan de Costa Blanca, maar omdat je ze onmogelijk allemaal kan bezoeken hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet. Als je meer tijd hebt moet je zeker ook de rest van de Costa Blanca verkennen.

In het hoogseizoen zijn de meeste plaatsen wel vrij druk, maar dat is zeker niet het hele jaar door zo. Ga dus best buiten het hoogseizoen op vakantie naar de Costa Blanca.

Dénia

Verwacht in Dénia niet al teveel aangelegde wandelboulevards aan het strand, maar dat maakt Dénia net zo leuk. Het is er minder afgelikt dan in andere badplaatsen van de Costa Blanca. Strandjes zijn er wat ruwer en er is weinig hoogbouw. Het kasteel van Dénia mag je zeker niet missen!

Wist je trouwens dat je in Dénia de boot naar Ibiza kan nemen? En dat er in natuurpark Montgó prachtige wandelroutes zijn? Daarnaast zijn er nog heel wat leuke dingen om te doen in Dénia.

Overnacht in Apartment Jardines y Mar in Dénia

Altea

Altea is één van onze favoriete plekken aan de Costa Blanca. Het witte dorp is toeristisch, maar toch authentiek gebleven. Je vindt er vooral keienstranden, maar dat heeft ook voordelen. Van zand tussen je tenen heb je hier weinig last.

De kerk ‘Parroquia de Nuestra Señora del Consuelo’ pronkt op menige postkaart en heeft een leuk pleintje met een uitkijkpunt. Sportievelingen kunnen in Altea golfen, wandelen in natuurgebied Sierra de Bernia of pintjes hijsen in brouwerij Althaia. Of telt die laatste niet als sport? Anyway, dit mag je niet missen als je in Altea bent.

Overnacht in appartement Portal Vell – Cap Negret in Altea

Russische kerk in Altea

Alicante

Alicante, you love it or hate it. We hate it, nee grapje hoor. Maar het is zeker niet onze favoriete bestemming aan de Costa Blanca. Maar soms is het handig om er te verblijven, omdat de luchthaven van Alicante dan gemakkelijk te bereiken is.

Er is wel echt een mooi kasteel, Castillo de Santa Barbara. Of bezoek Barrio Santa Cruz, de leukste wijk van Alicante. Wandel over de boulevard en geniet van het grote strand Playa de San Juan. Vers eten of lekkere tapas scoor je in de overdekte foodmarkt Mercat Central.

Overnacht in hotel Casa Alberola in Alicante

Calpe

Aha Calpe! Onze tweede thuis. De plek waar we, tijdens schoolvakanties, opgroeiden. En waar we nog minstens één keer per jaar naartoe gaan. Nu buiten de schoolvakanaties. Calpe is de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis langs de Costa Blanca.

Als je weinig tijd hebt kan je vanuit Calpe zowel het binnenland als de bekendste badplaatsen van de Costa Blanca bezoeken. De rots van Calpe is wereldberoemd in de Costa Blanca. Wandel naar de top voor een fenomenaal uitzicht. Of blijf wat langer in Calpe, bezoek de beste restaurants en ontdek wat te doen in Calpe.