Terhills Resort is een premium vakantieresort van Center Parcs, dat aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg ligt. Het is één van onze favoriete regio’s in Vlaanderen om te wandelen, maar nu ook om er te verblijven. Want voor een echt vakantiegevoel in eigen land moet je in Terhills Resort by Center Parcs zijn. Wij gingen er een weekend op ontdekking en kwamen met een koffer propvol leuke herinneringen terug thuis.

Premium resort, premium ervaringen

Dat Terhills Resort by Center Parcs een premium resort is merken we al bij aankomst. We rijden naar de inkom en als ik mijn raam laat zakken, is er een vriendelijke dame die ons welkom heet. We krijgen een plan waarop onze cottage is aangeduid en elk een armbandje, waarmee we de deur van onze accommodatie kunnen openen.

Dat bandje is eigenlijk je ‘paspoort’ dat geldig is in heel het resort. Je krijgt er onder andere toegang mee tot het zwembad en het strand. Ook de vouchers van activiteiten die je reserveert, komen terecht op je armbandje.

Maar eerst rijden we naar onze cottage. Een mooi ingericht huisje dat uitkijkt op het water, want elke accommodatie in Terhills Resort by Center Parcs ligt pal aan het water. Sommige accommodaties hebben zelfs een eigen steiger waar je een sloepje kan parkeren!

Alle huisjes hebben een mooi terras met voldoende privacy. Ze liggen vrij ver uit elkaar, zodat je weinig last hebt van de buren. Ook huisdieren zijn welkom en voor mindervaliden zijn er aparte rolstoelvriendelijke cottages.

Zelf verbleven we in een ‘VIP cottage’ voor 4 personen, maar er zijn bijvoorbeeld ook ‘Exclusive cottages’ met een buitendouche en sauna, waar tot 12 personen kunnen verblijven. Nadat we geïnstalleerd zijn, is het tijd om de rest van het park te ontdekken.

De leukste activiteiten in Terhills Resort by Center Parcs

Om de leukste activiteiten in Terhills Resort te ontdekken, downloaden we eerst de Center Parcs app. Daar zien we een overzicht van alle activiteiten, maar kunnen we ook een cateringpakket en andere diensten toevoegen. Dat kan trouwens ook als je inlogt via de website van Center Parcs.

Er zijn heel wat gratis activiteiten om te doen. Wij kiezen ‘s ochtends voor de gratis yoga les die in het Forest Pavilion plaatsvindt. Beter kan de dag niet beginnen. Voor kinderen zijn er onder andere gratis zoektochten en wandelingen met een ranger. Ook het voedermoment op de kinderboerderij is helemaal gratis. En dat is niet alleen leuk voor kinderen 😉 .

Daarnaast zijn er nog heel wat betalende activiteiten om te doen. Wij huurden nog een sloep voor een uur, waarmee we op het meer en tussen de accommodaties konden varen. Daarna gingen we suppen op het meer tijdens zonsondergang. Bij het Cycle Center kan je bijvoorbeeld ook (water)fietsen of een golfkarretje huren. Bekijk hier meer activiteiten in Terhills Resort.