Het beste wellnesscomplex in België vind je op een unieke locatie in het mooie Limburg en heet Elaisa Wellness. Niet alleen de locatie is bijzonder, maar ook de inrichting, de faciliteiten en details, zoals de muziek, zijn in harmonie met elkaar.

Wij trokken onze beste zwembroek aan (zonder kan ook) en werden op elk mogelijke manier geprikkeld. Ontdek waarom Elaisa Wellness het beste wellnesscomplex in België is.

Over Elaisa Wellness

Elaisa Wellness bevindt zich aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Jean-Luc Kumpen en zijn vrouw beslisten de modewereld in te ruilen voor een wellnesstempel. En die tempel mag je letterlijk nemen, want het gebouw ziet er ook echt zo uit.

Wat Elaisa Wellness anders maakt dan traditionele wellnesscomplexen, is de balans tussen wereldculturen, natuur, spiritualiteit en ontspanning. Die ervaring is met geen enkele andere wellness te vergelijken. Na een bezoek waren we zelf ook helemaal terug in balans. En dat was al een tijdje geleden.

Met de e-shuttle naar Elaisa Welness

Elaisa Wellness bezoeken is een beleving van begin tot einde. Daarom is het ook de beste wellness in België. Die beleving begint al van bij de parking, want daar wacht een gratis e-shuttle ons op. Tijdens het korte ritje komen we al helemaal tot rust. En dan moet het beste nog komen.

Eens we binnenstappen begint de ervaring pas echt. Nadat we ons omkleden, worden we ontvangen en toont iemand ons de plattegrond van het complex. Dat is nodig, want er zijn maar liefst drie verdiepingen met uitzonderlijke faciliteiten.

Schitterende kristallen en prachtige beelden

Wat ons meteen opvalt is dat er veel aandacht besteed is aan de inrichting. Schitterende kristallen en prachtige Boeddhabeelden wisselen elkaar af. Die energie voelen we, want we zijn meteen op ons gemak. Iedereen loopt zichtbaar ontspannen rond.

Het complex staat ook nauw in verbinding met de natuur. Als we even rondlopen kijken we bijna constant uit op een meer dat omringd is door bomen. Hier en daar zien we een verstopte reiger toekijken. Maar na een korte verkenning van het complex is het tijd om onze badjas uit te gooien en de faciliteiten zelf te ervaren.

Zwembaden zonder chloor

We starten met het ‘energetic mineral bath’, een bijzonder bad met een dodecaëder en een prachtige kwarts in het midden. Vooral de grote ramen en het uitzicht op de natuur vallen ons meteen op. Als je onder water gaat hoor je bovendien dolfijn- en walvisgeluiden. In de ruimte staat er ook een witte piano, want er vinden regelmatig pianoconcerten plaats.

Verder zijn er nog buitenzwembaden, een jacuzzi en een infinity whirlpool. Allemaal lekker warm uiteraard. En allemaal chloorvrij, want in Elaisa Wellness wordt er gebruik gemaakt van zuurstofwater en kristallen om het water te zuiveren. Daardoor is het water heerlijk zacht, net zoals onze huid.

Sauna’s à volonté

In Elaisa Wellness zijn er maar liefst tien verschillende soorten sauna’s. Allemaal anders ingericht en met een andere temperatuur en vochtigheid. We hebben ze stuk voor stuk getest en daar kwam nogal wat zweet aan te pas.

Doe je ogen toe, geniet van de positieve energie en laat negatieve gedachten los.

In sommige sauna’s staan er kristallen en andere sauna’s kijken uit op het meer. Op bepaalde tijdstippen vinden er ook opgietingen met livemuziek plaats. Die kan je gratis bijwonen en zijn zeker de moeite. Zorg wel dat je niet bovenaan in de sauna gaat zitten, want dat is puffen. Maar doe vooral je ogen toe, geniet van de positieve energie en laat negatieve gedachten los.

Andere faciliteiten in de beste wellness van België

Maar dat is nog niet alles, want er zijn nog meer faciliteiten in de beste wellness van België. Zo laten we aan de rand van het meer ons eigen voetbad vollopen terwijl we vanop een bank van het uitzicht genieten.

Zowel binnen als buiten zijn er voldoende ligbedden, zodat we tussendoor altijd even kunnen relaxen. Ook douches zijn er voldoende. Het enige minpunt is misschien dat er te weinig drinkfonteinen zijn. Maar douches en toiletten zijn er dan weer in overvloed. Breng zeker je eigen drinkfles mee!

Er is onder andere ook nog een hammam en er zijn infraroodlampen die enorm veel deugd doen als je last hebt van je rug. Ben je jaloers op al die mooie kristallen? In de Crystal Shop kan je ze zelf ook kopen. Ten slotte is er ook nog een restaurant waar je gewoon iets kan gaan eten met je badjas aan.

Unieke behandelingen en belevingen

En als dat nog niet genoeg is, zijn er nog heel wat betalende behandelingen en uitzonderlijke belevingen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een massage aan het meer, klankceremonie of holistische behandeling.

Het personeel is zeer professioneel, wat de ervaring alleen nog maar specialer maakt. Als we Elaisa Wellness nog eens bezoeken, kiezen we ook zeker voor één van deze bijzondere ervaringen.

Tickets kopen voor de beste wellness in België

Voor de beste wellness in België moet je wel wat geld neertellen, want goedkoop is het zeker niet. Maar we voelden ons zeker niet bestolen. Vergelijk het met Pairi Daiza, de beste zoo van Europa. Elaisa Wellness is de Pairi Daiza van de wellnesscomplexen. Raadpleeg hier de actuele prijzen.

Tickets koop je best op voorhand online, want er worden maar 400 mensen per dag toegelaten. Daardoor is het er nooit druk, wat de ervaring alleen maar beter maakt. Kinderen zijn toegelaten vanaf 12 jaar.

Elke donderdag en vrijdag is badkleding verplicht, net als elke eerste zaterdag en elke derde zondag van de maand. Combineer bijvoorbeeld met een verblijf bij Terhills Resort by Center Parcs.

Als je wat geld wil besparen, breng dan je eigen handdoek, slippers en badjas mee. Via ons wandelarrangement voor Nationaal Park Hoge Kempen was dit pakket echter inbegrepen. De slippers mag je daarna gewoon bijhouden.

Overnachten in de buurt van Elaisa Wellness

Als je Elaisa Welness bezoekt, dan raden we aan om minstens twee dagen in de regio door te brengen. Want de omgeving is te mooi om te laten liggen. Hier slaap je als een baby:

5/5 - (3 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :