Stil je honger in één van deze leuke restaurants in de regio Calpe aan de Costa Blanca. Bij het horen van paella, calamares en gambas al ajillo beginnen we spontaan te watertanden. Spanje is dan ook the place to be als het op betaalbaar en lekker eten aankomt. Soms vliegen we zelfs speciaal een week naar Spanje om enkele leuke restaurants in de regio Calpe te bezoeken. Neem je zakdoek alvast bij de hand en kwijl met ons mee.

De lijst van leuke restaurants in de regio Calpe wordt regelmatig geüpdatet. Check dus zeker regelmatig deze blogpost!

Locaties van alle leuke restaurants in de regio Calpe:

Leuke bars/restaurants aan het water, regio Calpe

Of het nu een rivier, zwembad of de zee is, restaurants die aan het water liggen hebben toch nét iets meer. Deze leuke restaurants aan het water in de regio Calpe mag je niet missen! Let wel op: sommige restaurants zijn niet het hele jaar geopend.

SUPERTIP !
Ontdek het mooiste van de Costa Blanca in ons e-book. Verkrijgbaar in onze webshop. Meer info

1. Mandala Beach Bar in Benissa

Mandala Beach Bar ligt in een mooie baai aan het strand Cala de la Fustera in Benissa. Vanuit Calpe wandelen we er regelmatig te voet naartoe via het Ecopad dat langs de kust loopt, maar ook met de auto kan je er gemakkelijk geraken. Gratis parking is voorzien.

De menukaart is uitgebreid met keuze uit onder andere paella, pasta en visgerechten. Zoals gewoonlijk kiezen wij liever voor de tapas. Zo kunnen we van alles wat proeven voor weinig geld, want ja we zijn nu eenmaal kleine eters.

Onze favoriete tapas hier zijn de croquetas, ensaladilla rusa en gambas al ajillo. Het is niet de goedkoopste plek om tapas te eten, maar de kwaliteit stelt nooit teleur. Op drukke dagen kan het wel zijn dat de bediening niet optimaal is, maar daar hebben we een oplossing voor: bestel nog een extra Mojito, want die zijn uitmuntend. Geniet vooral van het mooie uitzicht.

Tip: Neem je zwemkledij mee en geniet van een frisse duik in de baai.