Met de tram langs de Costa Blanca? Het kan! Want tussen Dénia en Alicante rijdt er langs de kust van de Costa Blanca een tram. Onderweg geniet je van prachtige panoramische uitzichten. Stap met ons de tram in en kom er alles over te weten!

Met de tram langs de Costa Blanca: routes

Voor je de tram langs de Costa Blanca neemt, moet je natuurlijk weten welke routes er zijn. Combineer je verschillende lijnen? Dan moet je onderweg overstappen. In totaal zijn er zes routes waarvan je hieronder een overzicht kan bekijken:

L1: Luceros – Benidorm

L2: Luceros – Sant Vicent del Raspeig

L3: Luceros – El Campello

L4: Luceros – Pl. La Coruña

L5: Porta del Mar – Pl. La Coruña

L9: Benidorm – Dénia

Bekijk hier het uurrooster van de tram of plan je route. Wil je van Alicante verder zuidwaarts richting Torrevieja? Stap in Alicante dan over op de bus van Costa Azul.

Tickets

Er zijn ook verschillende tariefzones. Via de website van Tramalacant kan je uurroosters en prijzen voor de tram opzoeken. Met de routeplanner kan je dan zien welke lijn je moet nemen.

Je kan onder andere kiezen uit een single- of retourticket. Of koop een tien- of dertigrittenkaart als je van plan bent vaak de tram te nemen.

Een ticket voor de tram langs de Costa Blanca kan je eenvoudig kopen aan een automaat op de tram. Geef het station van vertrek en aankomst in en het te betalen bedrag wordt daarna automatisch berekend. Heel simpel!

Tickets zijn ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld grotere stations of in kranten- en tabakswinkels.

SUPERTIP !
Ontdek het mooiste van de Costa Blanca in ons e-book. Verkrijgbaar in onze webshop. Meer info

Op daguitstap met de tram langs de Costa Blanca

Zelf nemen we geregeld de tram vanuit Calpe naar andere kustplaatsen zoals Dénia, Altea of Benidorm voor een daguitstap. In Benidorm kan je overstappen richting Alicante. Die tram stopt onder andere ook in Villajoyosa.

Keuze genoeg dus voor een leuke daguitstap met de tram! Hieronder geven we ook nog wat andere tips om te doen aan de Costa Blanca:

Waarom met de tram langs de Costa Blanca?

De tram is een leuke en goedkope manier om te reizen langs de Costa Blanca. De trams zijn proper, comfortabel en betrouwbaar. Bovendien geniet je onderweg van prachtige uitzichten.

Er zijn geen toiletten op de tram, maar er is wel airconditioning aanwezig. Ook in de zomer reis je dus comfortabel. Alle trams zijn ook aangepast voor minder mobiele mensen.

De tram is een leuke en goedkope manier om te reizen langs de Costa Blanca.

Neem zeker de voorwaarden voor het nemen van de tram eens door. De Spanjaarden kunnen best streng zijn, let dus goed op. Enkel kleine dieren in een draagtas mogen mee op de tram. Fietsen en scooters ook, maar tijdens sommige periodes niet.

Ook met de tram langs de Costa Blanca?

Vluchten
Vlieg met Tuifly naar Alicante
Vlieg met Transavia naar Alicante

Luchthaventransfer
Transfer van Alicante

Hotels
Hotels, vakantiehuizen en appartementen in de buurt van Calpe

5/5 - (5 stemmen)
author-sign

2 Comments

  1. Wij verblijven in mei voor 10 dagen in Calpe, hotel Sol yMar. Is het van daar uit makkelijk te doen om de tram te nemen richting de stad van Alicante? Of is de bus een betere optie?

  2. Wat een geweldig handig artikel! Ik ben dol op de Costa Blanca en ik wist niet dat er zo’n handige tram was om de kust te verkennen. Bedankt voor de nuttige tips en de mooie foto’s.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :