Een goedkoop weekend in Brugge? Het kan! Ga op ontdekking in één van de mooiste steden van België zonder veel geld uit te geven. Hier alvast enkele tips om goedkoop te slapen, te doen en te parkeren tijdens een weekend in Brugge. Mo how zeg!

Goedkoop weekend in Brugge: slapen in Hostel Europa

Hotels in Brugge zijn aan de prijzige kant. De aanzienlijke toeristenbelasting komt daar nog eens bovenop. Toch kan je goedkoop overnachten tijdens een weekend in Brugge.

Heb je al eens aan een hostel gedacht bijvoorbeeld? Hierbij denk je waarschijnlijk aan een grote zaal vol snurkers en vreemde snuiters (wij stiekem ook). Maar het tegendeel is waar. Hostels zijn tegenwoordig bijna evenwaardig aan hotels. Dat ondervonden we zelf toen we in Hostel Europa, net buiten Brugge, verbleven.

Daar verbleven we in een privékamer, met eigen sanitair, in het bijgebouw. In het hoofdgebouw bevinden zich slaapzalen met gedeeld sanitair. De kamers zijn niet heel modern, maar dat hoeft ook niet om te slapen.

Nergens in Brugge kan je zo goedkoop een Brugse Zot drinken.

Ontbijt is altijd inbegrepen bij hostels van de Vlaamse Jeugdherbergen. Lakens zijn ook inbegrepen, maar je moet wel zelf je bed opdekken. Voor ons geen probleem, want dat doen we thuis ook. Breng enkel een handdoek mee. Al kan je die tegen betaling ook huren.

Als 30 plusser betaal je het hoogste tarief, maar dat is nog altijd minder dan een doorsnee hotel in Brugge. We hadden verwacht dat er veel lawaai en drukte in het hostel zou zijn, maar dat was helemaal niet het geval. Integendeel. s’ Nachts was het muisstil en soms leek het wel alsof we er helemaal alleen verbleven.

De gasten die wij zagen waren een mix van jonge en oudere mensen, groepen, gezinnen en buitenlanders.

Voordelen en activiteiten

Aan het hostel zelf kan je onder andere gratis petanquen en pingpongen. Op het mooie terras kan je genieten van de zon met een drankje. Deze hostel heeft immers een toffe bar. En nergens in Brugge kan je zo goedkoop een Brugse Zot drinken.

Bovendien ligt Hostel Europa buiten het centrum van Brugge waardoor het er lekker rustig is. Je kan er ook gratis parkeren. Handig als je met de auto komt.

Het centrum van Brugge bereik je gemakkelijk per fiets of te voet. Wij deden er te voet ongeveer 15 minuten over. Fietsen huren kan bij het hostel voor 15 EUR/dag.

Hou de promoties van de Vlaamse Jeugdherbergen in het oog. Zo organiseren ze bijvoorbeeld fietsarrangementen waarbij je van hostel naar hostel fietst. Lijkt ons heel leuk!

Wil je vaker in hostels verblijven? Vraag dan de VJH lidkaart aan en ontvang 10% korting op boekingen bij hostels van de Vlaamse Jeugdherbergen. Ook geldig in het buitenland bij Hostelling International. Het grootste hostelnetwerk ter wereld. Daarnaast geniet je van nog heel wat andere kortingen.

Leuke en gratis activiteiten om te doen in Brugge

Wandelen is één van de leukste activiteiten om te doen in een stad. En het kost helemaal niets. Tijdens een wandeling zie je het meeste van de stad. Daarom doen wij graag zo veel mogelijk te voet. Brugge is niet zo groot, dat komt dus goed uit.

Wandel bijvoorbeeld langs verborgen rustplekjes en ontdek de minder bekende plaatsen in Brugge, weg van de massa. Of boek een gratis rondleiding in Brugge met Legends Tours.

Ontdek de mooiste parken via het loopparcours Vesten. Wandelen kan uiteraard ook. Je loopt of wandelt 8,6 kilometer langs het water en meestal op onverharde paden.

De route brengt je ook langs de mooiste parken in Brugge zoals het Minnewaterpark, Graaf Visartpark en het Koningin Astridpark. In deze parken vind je bovendien drinkfonteintjes. Handig op warme dagen.

Raadsels oplossen en tegelijk de hoogtepunten in Brugge ontdekken? Dan is er een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht in één. Leuk voor zowel kinderen als volwassenen!

In Assebroek, net buiten Brugge, bevindt zich de centrale begraafplaats. Dit mooie kerkhof is ook een bezoekje waard, want het is de oudste begraafplaats van België.

Onder andere dichter Guido Gezelle ligt hier begraven. Daarnaast vind je er perken met graven van soldaten uit WOI en WOII. Een prachtige stilteplek buiten de stad.

Als je er dan toch bent, spring dan iets verderop eens binnen bij Kinderboerderij De Zeven Torentjes. Een goed onderhouden kinderboerderij die gratis toegankelijk is.

Ga knuffelen met de schapen of geiten en bezoek de stallen. Voor kinderen is er een toffe speeltuin. Ouders kunnen toekijken vanop het mooie terras. Met een Brugse Zot in de hand uiteraard.

Wandelen door het historisch centrum van Brugge

Ook door het historisch centrum van Brugge wandelen is helemaal gratis. Wandel langs mooie gebouwen zoals de Basiliek van het Heilig Bloed, het B