Met de scooter door Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen? Het is eens wat anders! In het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen wordt vooral veel gewandeld en gefietst, maar het is ook de perfecte regio om met een scooter te verkennen.

Bij ScootMoment heb je keuze uit verschillende routes. Wij kiezen de route van 76,8 kilometer die ons met de scooter door het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen loodst.  

Scooter ophalen in Assenede

Bij aankomst staat onze Sym scooter al klaar. Steven geeft nog wat praktische informatie over het gebruik van de scooter en het GPS toestel. De route staat voorgeprogrammeerd, dus verloren rijden is onmogelijk.

Ook het besturen van de scooter is duidelijk en eenvoudig. Je krijgt een map mee waarin meer informatie staat over de route, bezienswaardigheden en plaatsen om iets te eten of drinken. Na het kiezen van de juiste helm zijn we klaar om Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen met de scooter te ontdekken. Gas geven! 

Onze route start in Assenede. Nog nooit van gehoord, maar het landschap ziet er veelbelovend uit. Al snel rijden we via rustige, verlaten landweggetjes door een kleurrijk landschap. Het verbaast ons dat we onderweg bijna niemand tegenkomen. De omgeving straalt rust en stilte uit, heerlijk!

We rijden langs onbekende dorpjes zoals Boekhoute en Watervliet en steken al snel de grens over van België naar Nederland. Na ongeveer 30 kilometer komen we aan in Breskens, net op tijd om te lunchen. We parkeren onze scooter en eten iets op het gezellige Spuiplein bij Spuiplein 41. De slibtongen zijn top! 

Breskens: kleine havenstad aan de Westerschelde

Breskens is een kleine havenstad die zowel bij Belgen als Nederlanders erg in trek is. In de zomer is het er gezellig druk. Vooral het Spuiplein en de jachthaven zijn leuke plekken om iets te eten of te drinken.

Van hieruit wandel je in enkele minuten naar het strand. Hier kan je gigantische schepen spotten die de Westerschelde op- en afvaren. In de buurt zijn er verschillende campings en vakantieparken waar je kan verblijven zoals vakantiepark Europarcs Schoneveld.

Breskens is de ideale uitvalsbasis om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken.

Breskens is ook de ideale uitvalsbasis om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken. In de buurt vind je gezellige stadjes zoals Cadzand of Terneuzen. Ook natuurgebied Het Zwin, Brugge, Gent of Knokke zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Breskens.

Bekijk toffe hotels in Breskens
Verblijf in vakantiepark Europarcs Schoneveld in Zeeland

Met de ferry van Breskens naar Vlissingen 

Wij kiezen ervoor om de ferry vanuit de veerhaven van Breskens naar Vlissingen te nemen. Voor slechts 1 Euro extra mag je een fiets of bromfiets (max. 50cc) meenemen op de boot. Andere voertuigen kunnen gebruik maken van de nabijgelegen Westerscheldetunnel. Op drukke dagen is het wel aangewezen om op voorhand online een tijdslot voor de ferry te reserveren.

Na een boottocht van ongeveer 25 minuten komen we aan in de haven van Vlissingen, aan de andere kant van de Westerschelde. De haven ligt enkele kilometers buiten het centrum, dus een scooter of fiets is aan te raden.

Bovendien heeft Vlissingen de langste zeeboulevard van Nederland. Zet je scooter dus even aan de kant en maak een wandeling langs de Westerschelde waar onophoudelijk schepen voorbij varen.

De levendige badplaats Vlissingen

Het centrum van Vlissingen is niet zo groot, maar wel heel knus en gezellig. Het Bellamypark is een levendig pleintje vol met leuke terrassen en cafés. Strandliefhebbers lopen via de boulevard zo het Badstrand op. 

Ook voor kinderen is er heel wat te beleven zoals de Reptielenzoo Iguana en Het Arsenaal. Ook een bezoek aan nabijgelegen stadjes zoals Zoutelande, Middelburg of natuurgebied Vabenabos zijn de moeite waard. 

Na een uurtje of twee nemen we de ferry terug naar Breskens. Gelukkig hadden we onze tickets gereserveerd, want de boot zit afgeladen vol. Zonder reservatie kan het zijn dat je een uur of langer moet wachten. 

Bekijk toffe hotels in Vlissingen

Pitstop in Eetcafé ‘t Spoor

Vanuit Breskens keren we terug richting Assenede. We rijden langs stille gehuchtjes zoals Scherpbier en Waterlandkerkje (die namen!). In de informatiemap met onze routebeschrijving staan enkele leuke stops vermeld. In Eetcafé ’t Spoor in Boekhoute stoppen we een laatste keer om onze magen te vullen. Wat een geweldig volkscafé! 

Ook restaurant De Roste Muis is een aanrader. Let vooral op het prachtige dialect dat hier gesproken wordt.

Na onze croque uit het vuistje rijden we onze laatste kilometers tot in Assenede waar we onze scooter met pijn in het hart terug inleveren. Als je nog nooit in het Meetjesland bent geweest, zal deze activiteit je zeker verrassen. Het is de perfecte kennismaking met deze regio. Met opgeladen batterijen keren we terug naar de drukte in Antwerpen. Bezoek ook zeker eens de mooiste plekken in Antwerpen. Met de scooter door Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen is een geweldig leuke ervaring!

Ook zin om een scooter te huren en op verkenning te gaan in Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen? Bekijk de mogelijkheden bij ScootMoment. Liever met een elektrische scooter op pad. Dat kan in Nationaal Park Veluwezoom. Of ontdek het eiland Voorne-Putten iets verderop in Nederland.

Ook in Namen kan je prachtige scootertochten maken.

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :