Wat te doen tijdens een stedentrip in Hasselt? Dat vroegen wij ons ook af! Toch zijn er genoeg unieke plekken in Hasselt. Bovendien is Hasselt een kleine stad, waardoor je er veel kan doen op weinig tijd. Net buiten de stad zit je al snel in de natuur. Ideaal om tot rust te komen.

Genoeg te doen dus tijdens een stedentrip in Hasselt. Na twee dagen in Hasselt, 40.000 stappen en 23 kilometer fietsen, brachten we deze tips voor jullie mee.

Overnachten in Hasselt: B&B Hotel Hasselt

In maart 2022 opende er in Hasselt een nieuwe vestiging van de budgethotelketen B&B Hotels. En niet zomaar eentje, want dit hotel is gevestigd in een voormalig klooster van de grauwzusters. Dat merk je nog aan de prachtige gevels. B&B Hotels weet toch altijd leuke locaties te scoren.

De interieurarchitect van B&B Hotel Hasselt mag bij ons ook eens langskomen

Om onze kamer binnen te gaan krijgen we deze keer geen kaart, maar een code. Handig! Ook de hotelkamers zijn modern ingericht, maar vooral de ruime badkamer vonden we fijn.

Het B&B Hotel in Hasselt is bovendien enorm goed gelegen. Na amper een paar minuten wandelen bereik je de winkelstraat (Demerstraat). Ook de Zuivelmarkt en de Botermarkt, waar de meeste restaurants gevestigd zijn, bevinden zich op slechts enkele minuten wandelen van het hotel.

Wij vonden vooral de nieuwe wijk ‘Quartier Bleu’ de moeite. En je raadt het al, deze hotspot aan de Hasseltse jachthaven bereik je na amper 2 minuten wandelen van het B&B Hotel.

Tip: Laat de auto thuis, want parkeren in de buurt van het hotel is vrij duur. Neem beter de trein naar Hasselt en wandel daarna in 15 minuten naar het B&B Hotel in Hasselt.

Om het beste hotel (of huurwoning) in Hasselt te vinden, kan je recente reviews en aanbevelingen lezen op sites zoals TripAdvisor, Booking.com, Airbnb en Rentola. Deze platforms bieden vaak actuele informatie en tips van reizigers die onlangs in verschillende hotels verbleven. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen op basis van de meest actuele informatie en de diensten die het beste aansluiten bij je wensen.

Stedentrip Hasselt: wat te doen

Hasselt is klein, maar er zijn toch enkele dingen die je zeker moet doen tijdens een stedentrip in Hasselt. Om het gemakkelijk te maken geven we enkele praktische tips en voordelen, zodat je niks hoeft te missen.

Op stap met de HasPas

Spring eerst eens binnen bij Visit Hasselt. In het informatiepunt kan je terecht voor een stadsplan, maar ze geven ook nuttige tips en info over de stad. Zo gingen wij in Hasselt op stap met de HasPas. De Paashaas? Nee, de HasPas! Ik leg het graag even uit.

De HasPas is een klein boekje gevuld met vouchers voor musea en bezienswaardigheden, maar ook voor winkels en restaurants. Scheur de voucher uit het boekje en geef hem af op de betreffende locatie. Ideaal om op een leuke manier kennis te maken met de stad.

Je krijgt onder andere toegang tot de Japanse Tuin en het Jenevermuseum. Twee toplocaties in Hasselt.

Wat te doen met de HasPas tijdens een stedentrip in Hasselt?

Een bezoek aan het Jenevermuseum is een must om te doen tijdens een stedentrip in Hasselt. Hier kom je alles te weten over de Hasseltse jeneverindustrie.

In het proeflokaal krijg je achteraf een stevig drankje aangeboden. Het proeflokaal is ook los van een museumbezoek toegankelijk. Een bezoek aan Hasselt is niet compleet zonder een shotje jenever!

Uiteraard gingen we ook nog andere vouchers verzilveren. Al verklappen we nog niet alles. Bij Nuts about Nuts kregen we eerst lekkere gesuikerde nootjes. Daarna gingen we in brasserie De Boulevard een verwenkoffie drinken (met glaasje advocaat!).

Maar, de HasPas had nog meer in petto. Omdat er toch een hongertje begon op te steken gebruikten we onze favoriete voucher. Die voor een portie Churros in tapasbar El Bocado. De overige vouchers moet je zelf maar ontdekken. Het zijn er in totaal 16.

En dat allemaal voor 18 EUR/p.p. Haal dus maar snel die HasPas als je in Hasselt bent! Je krijgt er heel wat voor terug én je kent daarna Hasselt op je duimpje (als je niet teveel jenever hebt gedronken).

Bij Visit Hasselt kan je ook terecht voor toffe wandelroutes in de stad zoals de Kunstroute en de Muziektour. Of wandel langs de mooiste street art met de gratis app ‘Street Art Cities’.

Fietsen in Hasselt en omstreken met Fietsparadijs Limburg

Wat je ook zeker moet doen tijdens een stedentrip Hasselt is een fiets huren om de natuur buiten de stad te ontdekken. Dat kan gemakkelijk met Fietsparadijs Limburg.

Via de website kan je een fiets reserveren en een afhaalpunt kiezen. Dat kan bijvoorbeeld in Genk of Zutendaal. In Bilzen is Kasteeldomein Alden Biesen trouwens een aanrader om eens langs te fietsen. Of ga wandelen en fietsen in Nationaal Park Hoge Kempen.

Je kan kiezen uit een stadsfiets, elektrische fiets of tandem. Omdat wij de perfecte tandem vormen kiezen we daarvoor. Het oppikken van de gloednieuwe tandem gaat snel en vlot en voor we het weten zitten we met twee op één fiets. Als dat maar goed komt!

Maar eens we vertrokken zijn loopt alles letterlijk op wieltjes. Enkel het vertrekken en stoppen dient duidelijk gecommuniceerd te worden.

We volgen een fietsroute van 23 kilometer die we op voorhand zelf vonden op de website van Visit Limburg. Een mooie tocht die ons langs natuurgebied De Wijers, Domein Kiewit en Bokrijk brengt. In Bokrijk fietsen we uiteraard ook even door het water. Fietsen naar Abdijsite Herkenrode is ook altijd een goed idee.

Pitstop