Aan de Belgische Kust zijn er tal van mooie wandelingen te maken. En dan bedoel ik niet enkel strandwandelingen. Naast strand en duinen is er zoveel meer te ontdekken, weg van de drukte.

Wandel met ons mee, gluur binnen in mooie villa’s en laat je verbazen door de natuur aan de Belgische Kust!

Waar vind ik mooie wandelingen aan de Belgische Kust?

Doornpannewandelroute

Beklim de hoogste duintop van de Belgische Kust

De Doornpannewandelroute start aan het bezoekerscentrum in Koksijde. Bij de start maak je al meteen kennis met de schattigste bewoners van het gebied: ezeltjes en pony’s. Wandel verder naar de Hoge Blekker en beklim de hoogste duin (33 meter) van de Belgische kuststrook.

Geniet vanop de duin van het mooie uitzicht op de omliggende duinen en het polderlandschap. Via de Schipgatduinen en het strand kom je terug aan het startpunt. Vergeet onderweg niet binnen te gluren in de mooie villa’s! Er staan enkele pareltjes tussen.

Duinbossenwandelroute

Door de duinen en bossen tussen Wenduine en De Haan

De Duinbossenwandelroute start aan het tramstation van De Haan. Vanaf het tramstation gaat het via villawijk ‘de Concessie’ richting het strand.

Volg daarna het strand tot in Wenduine en stop onderweg bijvoorbeeld in café Westhinder voor een drankje. Het terras kijkt uit op het strand en is daarom ideaal om even uit te blazen.

Wandel daarna naar de ‘Spioenkop‘ voor een uniek panoramazicht. Via de mooie Duinbossen keer je terug richting De Haan. De perfecte afwisseling tussen strand en bos als je het mij vraagt!

Ter Ydewandelroute

Ontdek het duinmassief van Ter Yde

Ontdek tijdens de Ter Ydewandelroute het 300 ha grote duinmassief. Wandel vanaf het Astridplein in Oostduinkerke-Bad via het strand en de duinen richting Groenendijk. Volg daarna het onverhard pad naar natuurreservaat Hannecartbos en maak onderweg kennis met schattige Shetland pony’s in het begrazingsgebied.

Wandel verder via duinengebieden Spelleplekke en en Plaatsduinen terug naar het startpunt. Eet in ’t Zoet Genot op de dijk een lekker ijsje of wafel als beloning!

Westhoekwandelroute

Wandel door het oudste en grootste natuurreservaat van de Belgische Kust

De Westhoekwandelroute start aan het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne. Wandel eerst via het Calmeynbos naar de Krakeelduinen.

Het Calmeynbos is de perfecte locatie om te fietsen, wandelen of paardrijden. Bovendien is het schaduwrijke bos ideaal om te schuilen tegen de hitte op warme dagen.

In de Krakeelduinen werd een begrazingszone ingericht waar een kudde ‘Scottish Blackface’ schapen het beste van zichzelf geven. Volg daarna de kustlijn tot aan natuurreservaat De Westhoek, tegen de Franse grens.

Natuurreservaat De Westhoek is het grootste aaneengesloten duinmassief van de Belgische Kust, indrukwekkend!

Keer vervolgens via het waterwinningsgebied en het Calmeynbos terug naar het startpunt.

Zwinwandelroute

Maak kennis met de natuur en landschappen in Knokke-Heist

Wie aan mooie wandelingen aan de Belgische Kust denkt, denkt waarschijnlijk aan natuurgebied Het Zwin. De Zwinwandelroute is daarom de perfecte manier om kennis te maken met dit mooie gebied.

Start aan de parking van natuurpark Het Zwin en wandel vervolgens door natuurreservaat Zwinduinen- en polders. Voor de blinden is er in dit natuurreservaat zelfs een blindenpad!

Daarna wandel je door het Koningsbos en als het meezit kom je zelfs Schotse hooglandrunderen tegen. Geniet vooral van het prachtige uitzicht op de Zwinvlakte dat er elk seizoen anders uitziet.

Bewegwijzering en informatie

Al deze mooie wandelingen aan de Belgische Kust zijn uitstekend bewegwijzerd door Westtoer. Bovendien staat er bij de start van de wandeling telkens een groot bord met informatie over de wandelroute.

Volg gewoon de zeshoekige bordjes en geniet van de wandelingen!

Genoeg gewandeld aan de de Belgische Kust? Probeer dan één van deze prachtige wandelingen in Oost-Vlaanderen.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :