Aan de Belgische Kust zijn er tal van mooie wandelingen te maken. En dan bedoel ik niet enkel strandwandelingen. Naast strand en duinen is er zoveel meer te ontdekken, weg van de drukte.

Volg deze mooie wandelingen aan de Belgische Kust, gluur binnen in prachtige villa’s en laat je verbazen door de natuur!

Waar vind ik mooie wandelingen aan de Belgische Kust?

1. Doornpanne wandelroute

Beklim de hoogste duintop van de Belgische Kust

De mooie wandelingen aan de Belgische Kust starten we met de Doornpanne wandelroute die start aan het bezoekerscentrum in Koksijde. Bij de start maak je al meteen kennis met de schattigste bewoners van het gebied: ezeltjes en pony’s. Wandel verder naar de Hoge Blekker en beklim de hoogste duin (33 meter) van de Belgische kust.

Geniet vanop de duin van het mooie uitzicht op de omliggende duinen en het polderlandschap. Via de Schipgatduinen en het strand kom je ten slotte terug aan het startpunt. Vergeet onderweg niet binnen te gluren in de mooie villa’s! Er staan enkele pareltjes tussen.

⇢ Bekijk toffe hotels in Koksijde

2. Duinbossen wandelroute

Door de duinen en bossen tussen Wenduine en De Haan

De Duinbossen wandelroute start aan het tramstation van De Haan. Vanaf het tramstation gaat het via villawijk ‘de Concessie’ richting het strand.

Volg daarna het strand tot in Wenduine en stop onderweg bijvoorbeeld in café Westhinder voor een drankje. Het terras kijkt uit op het strand en is daarom ideaal om even uit te blazen.

Wandel daarna naar de ‘Spioenkop‘ voor een uniek uitzicht. Via de mooie Duinbossen keer je terug richting De Haan. De perfecte afwisseling tussen strand en bos als je het mij vraagt!

⇢ Last minutes Park De Haan (Center Parcs)

3. Ter Ydewandelroute

Ontdek het duinmassief van Ter Yde

Ontdek tijdens de Ter Ydewandelroute het 300 ha grote duinmassief. Wandel vanaf het Astridplein in Oostduinkerke-Bad via het strand en de duinen richting Groenendijk. Volg daarna het onverhard pad naar natuurreservaat Hannecartbos. Maak onderweg kennis met schattige Shetland pony’s in het begrazingsgebied.

Wandel verder via duinengebieden Spelleplekke en Plaatsduinen terug naar het startpunt. Eet daarna in ‘t Zoet Genot op de dijk een lekker ijsje of wafel als beloning!

⇢ Bekijk toffe hotels in Oostduinkerke-Bad

4. Westhoek wandelroute

Wandel door het oudste en grootste natuurreservaat van de Belgische Kust

De Westhoek wandelroute start aan het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne. Wandel eerst via het Calmeynbos naar de Krakeelduinen.

Het Calmeynbos is de perfecte locatie om te fietsen, wandelen of paardrijden. Bovendien is het