De eerste 2 dagen van onze roadtrip door West-Canada spenderen we in de grootstad Vancouver. Deze moderne stad heeft een hoge levensstandaard en wordt vaak vermeld als één van de beste steden om in te leven.

Vancouver is een stad waar je direct een thuisgevoel hebt. Dit kan je doen als je 2 dagen in de stad Vancouver verblijft.

Dag 1 in Vancouver

Hop-on Hop-off langs alle highlights van Vancouver

Na ons ontbijt, in het prima hotel Coast Plaza Hotel & Suite, vertrekken we te voet op verkenning. Al snel komen we aan het Green Harbour Park terecht waar het leuk vertoeven is in het zonnetje met zicht op de bergen en de Vancouver Harbour.

Daarna gaan we op zoek naar een snelle manier om de volledige stad te verkennen. Het beste plan, gezien ons kort bezoek aan deze stad, lijkt de Hop-on Hop-off trolly. Dit busje brengt je naar alle bezienswaardigheden en bovendien krijg je van de chauffeur op ludieke wijze uitleg over de stad.

Onze eerste stopplaats is Prospect Point in Stanley park waar je een mooi zicht hebt op de Lions Gate Bridge. Deze 1.823 meter lange hangburg verbindt downtown Vancouver met de stadsdelen West-Vancouver en Noord-Vancouver.

We wandelen te voet verder door het park en stoppen nog even bij de Seawall waar we genieten van de skyline van downtown Vancouver. Het uitzicht op de wolkenkrabbers is indrukwekkend!

We zetten onze rit met de Hop-on Hop-off verder en stappen af bij False Creek. Daar nemen we een taxiboot naar Granville Island waar zich een grote overdekte markt bevindt. We kiezen voor een taco die we buiten aan het water opeten. Let hier op voor de hongerige meeuwen. Het broodje van de dame naast ons zagen we in de lucht verdwijnen.

De zonsondergang die je aan Sunset Bay te zien krijgt is onvergetelijk.

Daarna rijden we met de hop-on-hop-off richting Chinatown. De place to be als je zin hebt in dimsum! Via de hippe wijk Gastown, ook wel bekend om de befaamde stoomklok, wandelen we terug naar ons hotel voor een welverdiende powernap.

‘s Avonds eten we op het strand in het Cactus Club Cafe aan Sunset Bay. De zonsondergang die je hier te zien krijgt is onvergetelijk!

Dag 2 in Vancouver

Met een watervliegtuig boven de stad vliegen

De volgende dag trekken we al vroeg naar de Vancouver Harbour Flight Centre voor een vlucht met een watervliegtuigje boven Vancouver. Je kan er niet om heen, want je ziet ze de hele dag aan- en af vliegen.

Na de 2 minuten durende veiligheidsvideo, die de piloot ons toonde op zijn iPad, konden we vertrekken. Het was een oud toestel dat enorm veel lawaai maakte, maar het opstijgen en landen op het water voel je amper. Dit mag je zeker niet overslaan bij een bezoek aan Vancouver!

Boek een panoramische tour met een watervliegtuig.

Wandeling door Vancouver

Nadien nemen we een kijkje in het winkelcentrum Pacific Centre, maar we beslissen om onze dollars op te sparen tot in Calgary. Lunchen doen we bij Chipotle, een keten met Mexicaanse lekkernijen waar je bijvoorbeeld zelf je burrito kan samenstellen.

Later op de dag maken we nog een wandeling langs Beach Avenue aan het strand. Onderweg stoppen we even in Tap Shack waar je verschillende lokale bieren kan krijgen. In Vancouver krijg je trouwens overal gratis water op restaurant indien je dit wenst. De bediening was zoals steeds perfect. Heel vriendelijk en behulpzaam die Canadezen!

Na het eten van een slice pizza en het bekijken van de zonsondergang op English Bay is het tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag begint onze roadtrip door West-Canada.

Bezoek de hoogtepunten in Vancouver met een gids.

Vancouver is zeker één van de leukste steden die we ooit bezochten! We hopen ooit nog eens terug te komen voor een langere periode.

Ook zin om 2 dagen in Vancouver door te brengen?

Vluchten
Zoek voordelige vluchten naar Vancouver.

Huurauto

Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars.

Hotel
The Sylvia Hotel

Combineer je 2 dagen in Vancouver met een rondreis in West-Canada? Overweeg dan ook een annulatieverzekering. Lees hier het nut van een annulatieverzekering. Of maak een tussenstop in New York en ga op zoek naar de leukste wijken.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :