Op zoek naar toffe en mooie vakantiebestemmingen voor de herfst? Goed idee! In de herfst is het in de herfst veel minder druk. Ook de prijzen in oktober en november liggen veel lager dan tijdens de zomermaanden. Check daarom hier zeven toffe vakantiebestemmingen om te bezoeken tijdens de herfst.

Wanneer begint de herfst?

Als je denkt dat de herfst elk jaar start op 21 september, dan heb je het mis. Meteorologisch gezien begint de herfst op 1 september en eindigt deze op 30 november. De start van de astrologische herfst hangt dan weer af van factoren zoals de ‘wiebelende aardas’. Daardoor begint de herfst in 2023 bijvoorbeeld pas op 23 september.

7 toffe vakantiebestemmingen om te bezoeken tijdens de herfst

In de herfst is het in bepaalde landen nog lekker warm. Andere landen hebben dan weer andere troeven zoals prachtige herfstkleuren of gerechten die je enkel in de herfst kan eten. Ter inspiratie lichten we enkele van onze favoriete bestemmingen uit die een bezoek waard zijn in de herfst.

1. Wandelen en herfstkleuren in Zuid-Tirol

Je verwacht het misschien niet, maar in Zuid-Tirol schijnt de zon ongeveer 300 dagen per jaar. Daardoor is het één van de toffe vakantiebestemmingen om tijdens de herfst te bezoeken. Je kan er eindeloos wandelen en de herfstkleuren zijn er prachtig. Tot eind oktober zijn de temperaturen meestal ook nog aangenaam.

Wat dacht je van een boerderijvakantie met Roter Hahn in Feldthurns? Of bezoek het Eisacktal in Zuid-Tirol tijdens de herfst.

Verblijf op een boerderij in Feldthurns

Dorp Feldthurns

2. Warmte in Dubai

De temperaturen in Dubai zijn tijdens de herfst op zijn minst aangenaam te noemen. Met meer dan 35 graden zit je hier in de maanden oktober en november wel goed als je naar warmte snakt. Bovendien is Dubai een fantastische stad, waar alles groots en blinkend is.

Bezoek bijvoorbeeld tijdens 4 dagen in Dubai het hoogste bouw ter wereld, maak een boottocht met een snelle zodiac of scheur met een buggy door de woestijn. Lees wel eerst onze tips voor een reis naar Dubai.

Koop hier tickets om het hoogste gebouw ter wereld te bezoeken

3. Avontuur in IJsland

Het begin van de herfst is de perfecte periode om IJsland te bezoeken. Er valt nog niet zoveel sneeuw in oktober en er is minder toerisme dan tijdens de zomermaanden. Het weer in IJsland is echter onvoorspelbaar, maar dat maakt het land net zo bijzonder. Hier voel je de natuurkrachten als nergens anders.

Tijdens de herfst liggen de groene bergflanken in IJsland er prachtig bij. Bezoek bijvoorbeeld de hoogtepunten van Zuid-IJsland en de ‘Golden Circle’.

Transfer vanuit Reykjavik met toegang tot de Blue Lagoon

toffe vakantiebestemmingen herfst: Gljufrabui waterval Zuid-IJsland

4. Genieten in Spanje

Spanje behoort eigenlijk het hele jaar door tot toffe vakantiebestemmingen, niet enkel tijdens de herfst. Het land is zo groot en divers dat elke regio anders is. Tijdens de herfst zijn vooral de temperaturen in Zuid-Spanje aangenaam, maar ook aan de Costa Blanca bijvoorbeeld. Zelf verblijven we regelmatig in de omgeving van Calpe.

Ga eens op citytrip naar Valencia of bezoek bijzondere plekken in Andalusië. In Andalusië kan je trouwens prachtige wandelingen maken! Het noorden van Spanje, zoals een rondreis in Galicië of de Cíes eilanden, bezoek je beter tijdens de zomermaanden.

Koop een ticket voor het Oceanogràfic in Valencia

5. Zonsopgangen in Cyprus

Cyprus is ook één van de toffe vakantiebestemmingen om te bezoeken tijdens de herfst. Het is er in oktober en november niet alleen nog warm, maar ook rustiger. Bovendien is er heel wat te leuks te doen in Cyprus zoals watervallen bekijken in het Troodos gebergte en wandelen door de Avakas kloof. De stranden in Cyprus zijn ook echt prachtig!

Wist je trouwens dat Cyprus het land is waar de eerste zonsopgang van Europa te zien is? Het enige nadeel is dat het er vroeger donker is.

Boek de Blue Lagoon Cruise met zwemstops

6. Roadtrippen in Portugal

Al eens aan een rondreis in de Algarve gedacht tijdens de herfst? Het is er dan namelijk lekker rustig. Ook de temperaturen vallen tijdens de herfst nog mee. Bovendien is de Algarve de perfecte regio voor een roadtrip. Rij van de ruige westkust naar het warmere zuiden en bezoek één van de vele eilandjes zoals Culatra.

Ook aan natuur geen gebrek in de Algarve. Denk maar aan natuurgebied Rio Formosa. Voor de mooiste stranden moet je in de regio rond Lagos zijn. Of bezoek eens het authentieke vissersdorpje Fuseta.

Liever een citytrip in Portugal? Ga eens een kijkje nemen in Porto of Lissabon.

Boek een rondvaart in Porto op de Douro

7. Sprookjeswereld in Disneyland

Ok, Disneyland in Parijs is niet echt een land, maar de herfst is wel een leuke periode om Disneyland te bezoeken. De kerstsfeer is er namelijk al vanaf november aanwezig. Bovendien liggen de prijzen er dan veel lager dan tijdens de kerstvakantie. Ook qua drukte valt het er dan goed mee. Met de Eurostar sta je vanuit Brussel al na een kleine 3 uur in Disneyland Parijs!

Boek hier je tickets voor Disneyland Parijs en annuleer gratis tot 3 dagen op voorhand

Goedkope vliegtickets scoren in de herfstvakantie

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets voor in de herfstvakantie? Dan boek je best goed op voorhand. Zeker naar Spanje zijn er veel aanbiedingen in de herfstvakantie. Als je buiten de herfstvakantie kan gaan, dan is dat uiteraard nog beter. Er zijn vaak betaalbare last-minute aanbiedingen te scoren.

Vlieg voordelig met Transavia
Vlieg voordelig met Tuifly

Betaalbaar overnachten in de herfstvakantie

Ook als je betaalbaar wil overnachten in de herfstvakantie kan je best tijdig boeken. Dan kan je namelijk profiteren van interessante vroegboekkortingen. Zelf vermijden we de schoolvakanties zoveel als mogelijk. Zo kunnen we vaak last-minute nog goedkoop op hotel.

Op vakantie naar de zon in de winter? Ontdek dan de beste winterzon bestemmingen. Of bekijk de leukste activiteiten in El Gouna, Egypte.

Scoor goedkope deals voor de herfstvakantie via Tui
Scoor goedkope deals voor de herfstvakantie via Sunweb

Ook zin om toffe vakantiebestemmingen te bezoeken tijdens de herfst?

Vluchten
Zoek voordelige vluchten via Tuifly

Huurauto

Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars

Hotels

Boek toffe hotels via Booking.com

5/5 - (3 stemmen)
author-sign

2 Comments

  1. Wij reden in 2023 met onze camper naar centraal Portugal… Roadtrippen in Portugal is inderdaad een echte aanrader. Weinig verkeer, super panorama’s en nog eens budgetvriendelijk ook.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :