Enkele dagen in een cabin verblijven midden in de natuur doet wat met een mens. Terug naar de essentie. Alleen denken aan de kachel warm houden, eten maken en tijd met elkaar doorbrengen. De belangrijke dingen in het leven die ons doen overleven. We laten het drukke stadsleven even achter ons en gaan op zoek naar natuurlijke harmonie.

! Slow Cabins aanvaardt geen boeking meer voor Vlaanderen op dit moment

Slow Cabins: een cabin in de natuur

Onze eigen cabin in de natuur hebben we (nog) niet, maar gelukkig heeft Slow Cabins er meer dan genoeg. Deze Belgische organisatie werd in 2018 opgericht. Het doel? Met z’n tweetjes onthaasten op een afgelegen plek in de natuur. Tijd maken voor elkaar zonder internet, tv of andere overbodige prikkels.

Met z’n tweetjes onthaasten op een afgelegen plek in de natuur. Een zalig gevoel.

En dat op een duurzame manier, want de cabins van Slow Cabins zijn volledig zelfvoorzienend. Waar de cabins zich precies bevinden weet je op voorhand niet, maar je hoeft nooit langer dan twee uur te rijden.

De exacte locatie ontdek je pas twee weken voor vertrek. Maar wees gerust, je zal geen last hebben van andere mensen. Je krijgt voor vertrek ook een uitgebreide brochure met informatie over je cabin en de omgeving.

Duurzaam overnachten? Bekijk dan ook eens hotels die je met ecocheques kan betalen. Ook Slow Cabins ontvangt binnenkort wellicht het Green Key label.

Van afhankelijk naar zelfvoorzienend

Onze Slow Cabin staat ergens in een verlaten veld in Haspengouw. Waar precies verklappen we niet. Na een kwartier door de modder ploeteren, duikt onze cabin op die midden in de natuur staat te blinken in de winterzon.

Omdat de cabin zelfvoorzienend is, zijn we van plan om zo min mogelijk water en elektriciteit te verbruiken. Ook dat hoort bij het concept van Slow Cabins. Luxueus leven, is simpel leven.

Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen. Uit de kranen stroomt er gefilterd regenwater. De cabin zelf is in België gemaakt met duurzame materialen. Zeep en shampoo zijn biologisch afbreekbaar. Maar onze favoriet is het droogtoilet. Doorspoelen doe je met houtsnippers ;-).

Minimaal leven, maximaal genieten

Onze dag bestaat enkel uit simpele dingen: opstaan, eten, hout klieven, lezen en genieten van elkaars gezelschap. De enige zorg is onze houtkachel warm houden. Het juiste blokje hout kiezen dat er net inpast. En kijken naar het vuur dat er elke minuut weer anders uitziet.

Op tafel ligt een doosje waar je je smartphone in kan steken. Zo kan niemand je storen. Misschien net een brug te ver voor ons, maar de ‘niet storen’ modus schakelen we wel in. Eten en drinken brachten we zelf mee van Bon’Ap, zodat we de komende drie dagen volledig zelfstandig kunnen doorbrengen.

We kijken naar het vuur dat er elke minuut weer anders uitziet.

Eten maken we buiten op het houtvuur. En dat gaat verrassend vlot. Onze eerste winter BBQ ooit, maar eentje om nooit meer te vergeten. Geen verlichting, geluid of betonnen gebouwen. Puur geluk, samen in de natuur.

Slow Cabins: de kracht van een tiny house in de natuur

Traag, trager, Slow Cabins

We leven op het ritme van de natuur. In plaats van met internet te connecteren, doen we het hier met de natuur. ‘s Ochtends zien we vanuit ons bed de maan plaats maken voor de zon. Tijd om op te staan.

De dagen gaan traag, maar toch vervelen we ons geen moment.

Elke ochtend zien we herten door het veld springen. Even later trippelt er een vos voorbij. En plots staat er een hongerige fazant binnen te gluren. De dagen gaan traag, maar toch vervelen we ons geen moment.

s’ Avonds zien we de zon verdwijnen achter de velden. Als de nacht valt genieten we van de sterrenhemel. En wanneer de laatste houtblok bijna is uitgedoofd kruipen we ons bed in.

Een ritme waar we snel aan wennen. Tot rust komen was nog nooit zo gemakkelijk. Wat gaan we onze cabin en de natuur hier missen.

Ook overnachten in een cabin in de natuur?

Heb je ook even genoeg van alles? Wil je onthaasten? Alleen of met iemand die je graag ziet? Benieuwd naar het leven in een zelfvoorzienende cabin midden in de natuur? Dan is het concept van Slow Cabins iets voor jou.

Verblijven kan vanaf twee nachten en maximum vier nachten. Bekijk prijzen en beschikbaarheid via de website van Slow Cabins. Of geef een cadeaubon als geschenk.

Ga ook eens uniek overnachten in Nationaal Park Veluwezoom in Nederland. Of ontdek meer van Limburg aan Kasteeldomein Alden Biesen en ga wandelen of fietsen in Nationaal Park Hoge Kempen.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :