Vakantiepark Europarcs Schoneveld is de ideale uitvalsbasis om de natuur van Zeeland te ontdekken. Het park bevindt zich namelijk op wandelafstand van zowel natuurgebieden als de zee.

Nodig je vrienden en familie uit. Breng gerust ook je hond mee. Vergeet je wandelschoenen en zwembroek niet. En verblijf in vakantiepark Europarcs Schoneveld om tot rust te komen in de natuur van het mooie Zeeland.

Accommodaties in vakantiepark Europarcs Schoneveld

Op het domein van vakantiepark Europarcs Schoneveld vind je verschillende leuke accommodaties waaronder chalets, cubes en cabanas.

Wij verblijven in de Cube Exclusif voor maximum vier personen. Een gezellig vierkant huisje met moderne inrichting, twee slaapkamers, twee badkamers en een groot terras. Ook honden zijn hier trouwens welkom. De auto parkeren we pal naast onze cube. Handig!

Bekijk hier de verschillende soorten verblijven van vakantiepark Europarcs Schoneveld.

Leuke activiteiten om te doen in vakantiepark Europarcs Schoneveld

In Europarcs Schoneveld valt er voor iedereen iets te beleven. Sportievelingen kunnen fietsen huren, bowlen, pingpongen of genieten van het binnenzwembad. Voor de kleintjes zijn er onder andere speeltuinen en trampolines. Tijdens schoolvakanties is er ook animatie voorzien.

In Europarcs Schoneveld valt er voor iedereen iets te beleven.

Op het domein vind je ook nog een privé-sauna, snackbar, wasserette, restaurant (met afhaal) en een leuk winkeltje. Ga naar de winkel voor dagverse broodjes en lokale lekkernijen. Vooral de ambachtelijke fruitsappen zijn verrukkelijk! Borrelplanken, gourmet- en BBQ-boxen kan je online op voorhand toevoegen aan je reservering.

Let op! De openingsuren van de faciliteiten hangen af van het seizoen. Download daarom de app van Europarcs om de actuele openingsuren te raadplegen.

Vakantiepark Europarcs Schoneveld: ontdek de natuur van Zeeland: fietsverhuur

Ontdek de natuur van Zeeland nabij het vakantiepark

Of je nu van wandelen of fietsen in de natuur houdt, nabij vakantiepark Europarcs Schoneveld in Zeeland kom je in beide gevallen aan je trekken. Je vindt er eindeloze stranden om te wandelen en fietspaden langs de duinen.

Rust vind je in de nabijgelegen poldergebieden. En dan zijn er nog de badplaatsen Breskens en Cadzand of sfeervolle dorpjes zoals Groede en Sluis.

Hieronder onze favoriete activiteiten in de buurt van vakantiepark Europarcs Schoneveld in Zeeland, met veel aandacht voor natuur.

Op verkenning in Breskens

Het centrum van Breskens in Zeeland bevindt zich op slechts twee kilometer van vakantiepark Europarcs Schoneveld. In de zomer is het er altijd gezellig druk. Vooral het Spuiplein en de jachthaven zijn dan leuke plekken om iets te eten of te drinken.

Het strand van Breskens is enkele kilometers lang. Hier kan je gigantische schepen aan de monding van de Westerschelde spotten. Of geniet van een lekker hapje en drankje in één van de strandpaviljoenen.

Zonsondergang bij de vuurtoren

Wij kiezen voor een apero in strandpaviljoen Loods Tien terwijl we op de zonsondergang wachten. Want daarvoor moet je aan de vuurtoren in Breskens zijn. Een mooie plek om de dag af te sluiten, maar ook op elk ander moment van de dag een bezoek waard.

Bovendien ligt dit prachtig stukje natuur en strand op minder dan één kilometer van vakantiepark Europarcs Schoneveld in Zeeland. Je wandelt er dus zo naartoe. De vuurtoren kan je overigens voor een paar euro ook beklimmen.

Vanuit Breskens kan je ook de veerboot naar Vlissingen nemen. Na ongeveer 25 minuten bereik je de haven van Vlissingen, aan de andere kant van de Westerschelde. Leuk tochtje!

Vakantiepark Europarcs Schoneveld: ontdek de natuur van Zeeland
Vakantiepark Europarcs Schoneveld: ontdek de natuur van Zeeland

Vogelspotten in getijdengebied Waterdunen

Vlak naast vakantiepark Europarcs Schoneveld ligt het mooie stukje natuur van Waterdunen: een uniek getijdengebied in Zeeland. Het is tevens een hotspot voor vogelaars, want dit gebied is erg geliefd bij trekvogels die hier even uitrusten alvorens ze hun tocht verderzetten. Dat bewijzen enkele overvliegende lepelaars.

Twee keer per dag stroomt dit gebied onder water bij hoogtij. Maar wees gerust, je voeten blijven droog. Via vlonderpaden, kijkwanden en vogelkijkhutten banen we ons een weg door het getijdengebied.

Onderweg leren we dankzij enkele informatieborden meer over het gebied en de verschillende vogelsoorten. Zo komen we te weten dat hier zelfs oesters worden gekweekt.

Wandelroutes in Waterdunen

In Waterdunen zijn er drie aangeduide wandelroutes met afstanden tussen 4,5 en 9 kilometer. Elke route is met een andere kleur aangeduid.

Wij volgen een wandelroute van 8,8 kilometer via Route.nl die start en eindigt aan Europarcs Schoneveld. We lopen door Waterdunen en langs het strand voorbij de vuurtoren van Breskens. Meer informatie over deze route kan je krijgen aan de receptie in Europarcs Schoneveld.

Afsluiten doen we met een heerlijke maaltijd in restaurant De Afslag.

Avontuur in natuurgebied de Groese Polders

Op vier kilometer van vakantiepark Europarcs Schoneveld vind je nog een parel in de natuur van Zeeland: De Groese Polders. Hier kan je niet alleen genieten van de groene omgeving, maar er is ook aan recreatie gedacht.

Je vindt hier namelijk enkele bijzondere constructies die het wandelen iets avontuurlijker en leuker maken, zoals een trekvlot, vlonderpad, hangbrug, speeltuinen en picknicktafels.

De Groese Polders ligt vlak aan het strand, ongeveer halfweg tussen Cadzand en Breskens. Dit natuurgebied is een paradijs voor kinderen, maar ook voor volwassen kinderen zoals wij. Onderweg krijgen we nog even gezelschap van enkele grazende koeien en geiten.

Wandelroutes in de Groese Polders

Er zijn verschillende wandelpaden en fietspaden doorheen de Groese Polders. Volg bijvoorbeeld deze leuke wandelroute van 7 kilometer die zowel langs alle avontuurlijke hoogtepunten als het strand loopt.

Parkeren kan ook gewoon dicht bij de hangbrug of aan het trekvlot. Zo hoeven de allerkleinsten niet ver te wandelen.

Tulpenvelden in Zeeland

Ben je in het voorjaar een vakantiepark in Zeeland en zoek je een kleurrijke plek in de natuur? Kijk dan ook eens goed rond onderweg, want Zeeland staat bekend voor de tulpenvelden. In de lente zie je eindeloze tulpenvelden die in bloei staan. Een geweldig mooi tafereel. En de beste afsluiter van ons weekend in Zeeland.

Ook zin gekregen om een vakantiepark en de natuur in Zeeland te ontdekken? Of liever een ander vakantiepark in België of Nederland? Neem dan zeker een kijkje op de website van Europarcs.

Lees hier wat je nog zoal kan doen in Nederland, dichtbij de Belgische grens.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :