Wil je uniek overnachten midden in de natuur van Nationaal Park Veluwezoom in Nederland? Dan moet je bij Buitenplaats Beekhuizen zijn. In dit prachtige vakantiepark verbleven we twee nachten in een Bush Pod. Dit kleine boshuisje bleek de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en één te worden met de natuur van het oudste Nationaal Park van Nederland.

Ook zin om helemaal Zen te worden? We nemen je graag mee naar deze unieke plek.

Uniek overnachten bij Buitenplaats Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom in Nederland

Buitenplaats Beekhuizen is een ‘glamping-only’ vakantiepark in Nederland en ligt pal in Nationaal Park Veluwezoom waar je uniek kan overnachten. Het is één van de mooiste vakantieparken in Nederland.

Op het terrein bevinden zich namelijk Lodgetenten, Forest Cabins en Pods. Het is eens wat anders dan glamping in de Belgische Ardennen.

Eens we de poorten van Buitenplaats Beekhuizen binnenrijden overvalt de rust en de stilte ons onmiddellijk. Na enkele hectische weken is dit exact wat we nodig hebben. We worden vriendelijk onthaald en krijgen een boekje waar echt alle info instaat die je nodig hebt.

Er zijn 4 velden op het park. Wij verblijven op veld 2 in Bush Pod 208. De Lodgetenten staan vrij dicht bij onze Bush Pod, maar omdat er weinig volk is hebben we daar totaal geen last van. Wil je toch meer privé? Vraag dan op voorhand welke accommodaties hiervoor het meest geschikt zijn.

Elk veld is voorzien van een parking op wandelafstand van de accommodaties. Voor kinderen zijn er speelplekken waar ze zich urenlang kunnen vermaken en ook honden zijn hier meer dan welkom.

Bij Buitenplaats Beekhuizen kan je bijvoorbeeld ook fietsen huren om Nationaal Park Veluwezoom te ontdekken. Tegen betaling kan je daarna de spieren ontspannen in een hot tub. Alle extra’s kan je bijboeken in de virtuele omgeving waar je toegang tot krijgt. Handig!

Uniek overnachten in een Bush Pod

Wij verblijven dus twee nachten in een Bush Pod. Dit knusse boshuisje van 10m² is niet groot, maar toch vind je er alles wat je nodig hebt. Zoals een comfortabel bed, toilet, ijskast en magnetron, elektrische wok, en een hoekje om te zitten. Het deed ons wat denken aan onze slow cabin in Haspengouw, maar dan iets kleiner.

Efficiënter inrichten dan dit is onmogelijk. Er is zelfs een verwarming, zodat je hier het hele jaar door kan verblijven. De wifi verbinding is verrassend snel, dus ook voor een ‘workation’ is dit de ideale plek.

Het ruime buitenterras zorgt voor een open gevoel waardoor we het nooit benauwd krijgen. ‘s Ochtends de deur opendoen en wakker worden met fluitende vogels tijdens het opsnuiven van gezonde boslucht is de hemel op aarde.

Bovendien starten we elke ochtend met een stevige boswandeling, want Buitenplaats Beekhuizen is de perfecte uitvalsbasis om Nationaal Park Veluwezoom te ontdekken. Kon elke ochtend zo maar beginnen.

Het gezellige terras van onze Bush Pod is voorzien van comfortabele stoelen, tafel en parasol. Tjilpende vogeltjes vliegen constant voorbij en als je geluk hebt komen er zelfs everzwijnen rondsnuffelen.

Onder de buitendouche: één met de natuur

Als het begint te regenen beslissen we om onze buitendouche uit te testen. Badjas aan en klaar. We genieten van een heerlijk warme buitendouche tussen de dennenbomen. Puur natuur. Een onbeschrijflijk gevoel. We raden daarom iedereen aan om voor een Bush Pod met buitendouche te kiezen.

We genieten van een heerlijk warme buitendouche tussen de dennenbomen

Ten slotte sluiten we onze laatste avond af met een ultiem natuurmoment. Marshmallows roosteren boven een knetterende vuurschaal. Jawel, de meeste accomm