Wie wil skiën in een minder bekend, maar leuk en gezellig skigebied, moet in Espace Diamant in Val d’Arly zijn. Espace Diamant ligt in het hart van de Franse Alpen, aan de voet van de majestueuze Mont-Blanc. Wij gingen enkele dagen skiën in Espace Diamant en ontdekten dat deze ruwe diamant in Val d’Arly alles heeft om te schitteren.

Val d’Arly: 4 dorpen en 2 skigebieden

Val d’Arly is een lint van 4 traditionele bergdorpjes: Crest-Voland/Cohennoz, La Giettaz en Aravis, Flumet/St-Nicolas-la-Chapelle en Notre-Dame-de-Bellecombe. Verder heeft Val d’Arly twee skigebieden die samen goed zijn voor 292 km pistes om te skiën: Les Portes du Mont-Blanc en Espace Diamant.

De ligging is een grote plus, want het meer van Annecy en het Aravis gebergte bevinden zich vlakbij. Of wat dacht je van een uitstap naar Chamonix, Megève of Saint-Gervais-les-Bains? Ook grote steden zoals Lyon, Turijn en Genève zijn niet veraf.

Skiën in Espace Diamant, Val d’Arly

Nadat we enkele dagen gingen skiën in Vaujany, is het nu de beurt aan skigebied Espace Diamant in Val d’Arly. Het is niet te vergelijken met bekende skigebieden, want in Espace Diamant komen vooral mensen die op zoek zijn naar een gemoedelijke en authentieke sfeer.

Het nemen van een lift duurt in Espace Diamant langer dan de afdalingen zelf. Maar het uitzicht vanop de skiliften maakt veel goed. Het skigebied wordt namelijk omringd door de mooiste bergen van de Franse Alpen, met de Mont-Blanc als pronkstuk.

Dat Espace Diamant dichtbij de Mont-Blanc ligt heeft nog voordelen, want ondanks dat het niet heel hoog gelegen is valt er toch vrij veel sneeuw.

In Espace Diamant kan je tot een hoogte van 2.069 m gaan. Het gebied is bebost, zodat je ook off-piste leuke ritjes kan maken tussen de bomen. Maar vooral de uitzichten zijn onbetaalbaar.

Waarom kiezen voor skigebied Espace Diamant en Val d’Arly?

  • betaalbaar en gezinsvriendelijk skigebied: Espace Diamant biedt voordelige skipassen aan voor gezinnen. Ook de ongerepte Alpendorpen zijn gericht op families. Koop hier je skipas of bekijk te prijzen;
  • schitterende uitzichten: Val d’Arly wordt omringd door het Mont-Blanc en Beaufortain massief en het Aravis gebergte. Nergens anders zijn de uitzichten zo mooi;
  • veel activiteiten: toerskiën, sneeuwschoenwandelen, skibobben of hondensleeën. In Val d’Arly en Espace Diamant kan je veel meer dan enkel skiën. Ontdek hier alle andere activiteiten;
  • specifiek klimaat: door de ligging van Val d’Arly is het ondanks de beperkte hoogte toch een sneeuwzekere winterbestemming.

In de brochures van toerisme Val d’Arly vind je alle informatie die je nodig hebt. Of bekijk hier de interactieve pistekaart van Espace Diamant.