Een reis naar Noord-Amerika staat garant voor veel afwisseling. Ontdek de ongerepte natuur van Canada, leuke activiteiten en de wereldsteden van de Verenigde Staten. Elke honderd kilometer waan je je weer in een andere wereld.

Deze twee landen trekken bovendien jaarlijks miljoenen bezoekers. Dat is niet zo gek. Iedereen die dit werelddeel bezoekt is diep onder de indruk van de bijzondere bezienswaardigheden en de ontroerend mooie natuur.

Reis met ons mee door de twee meest indrukwekkende landen van Noord-Amerika en laat je inspireren voor je volgende vakantie!

Het indrukwekkende Canada

Tijdens een vakantie naar Canada bezoek je de meest bruisende steden en ontdek je de mooiste natuur. Het maakt niet uit naar welke provincie je reist, overal genieten je van indrukwekkende landschappen en een gezellig stadsleven. Aangezien Canada het op één na grootste land van de wereld is, kan je het hele land niet in een keer zien.

Kies daarom een bepaalde regio uit van het land, zodat je niet teveel ineens moet bezoeken. Combineer bijvoorbeeld Toronto in het oosten van Canada met een bezoekje aan de Niagara Falls. Of ga eropuit in de natuur van Vancouver Island, in het westen van Canada. Ontdek hier meer tips voor een rondreis in West-Canada.

Grote contrasten in de Verenigde Staten

Een trip waar bijna iedereen wel eens over droomt, is een reis door de Verenigde Staten. Stad, strand, bergen of bos: de Verenigde Staten is zo divers dat je er het hele jaar door naartoe kan reizen. In New York beleef je bijvoorbeeld het drukke stadsleven, in Californië geniet je van de mooiste stranden en in Arizona ontdek je de wildste natuur. Ontdek hier de leukste wijken in New York en lees onze praktische tips voor een eerste keer New York.

Samen op droomreis door de VS kan je het beste doen met de auto. Je zal tijdens een roadtrip de meest indrukwekkende plekken tegenkomen. En met een auto kan je bovendien bijna overal stoppen om ongehinderd te genieten van de natuur.

Uitzicht op Top Of The Rock met zicht op de Empire State Building

Canada en de Verenigde staten combineren tijdens een reis door Noord-Amerika

Wie graag zoveel mogelijk culturen, landschappen en bezienswaardigheden ontdekt, kan de twee landen combineren voor een reis in Noord-Amerika. Aangezien ze aan elkaar grenzen, kan je gemakkelijk de grens oversteken met de auto of het vliegtuig. Om zoveel mogelijk van beide landen te zien, blijf je echter best zo dicht mogelijk bij de grens.

Gelukkig vind je hier tal van mooie bezienswaardigheden. Vanaf Toronto, bijvoorbeeld, bevind je je in korte tijd aan de andere kant van de grens. Zorg er daarnaast natuurlijk voor dat de paspoorten en visums voldoen aan de eisen van beide landen.

Kortom, Noord-Amerika heeft het allemaal: natuur, stad, strand en natuurlijk de vriendelijkste inwoners die niet kunnen wachten om je te ontvangen. Alle reden voor jou om je volgende reis naar Noord-Amerika zo snel mogelijk te plannen. Welke van de twee landen bezoek jij als eerste?

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :