Wie in de zomer een bestemming zoekt waar je leuke activiteiten kan doen met een fantastisch achtergronddecor, moet in Crans-Montana zijn. De zon schijnt er niet alleen gemiddeld 300 dagen per jaar, maar je ademt er ook de zuiverste lucht in van héél de Zwitserse Alpen.

In de winter is Crans-Montana een aantrekkelijk skioord, maar ook tijdens de zomermaanden roepen de bergen om aandacht. En als de bergen ons roepen, zijn we er als de kippen bij. Deze leuke activiteiten voor de zomer in Crans-Montana mag je niet missen.

Leukste zomer-activiteiten om te doen in Crans-Montana

Wie op zoek is naar avontuur en actie kan in Crans-Montana heel wat leuke activiteiten doen in de zomer. We gingen er zelf met plezier enkele uittesten.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Crans-Montana

Wat Crans-Montana in de winter is voor skiërs, is het voor wandelaars in de zomer: een paradijs omringd met bergtoppen die de hemel bijna raken. Er zijn maar liefst 18 bergtoppen met een hoogte van meer dan 4.000 meter te zien vanuit Crans-Montana. Spectaculaire uitzichten zijn verzekerd als je hier gaat wandelen. Trek dus maar snel die wandelschoenen aan!

Bisse du Ro

Mijn God, wat is Bisse du Ro een geweldig mooie wandelroute. Voor we naar de luchthaven vertrokken hebben we nog een deel van deze route gewandeld. Het is ongetwijfeld één van de mooiste wandelroutes in de regio.

Onderweg wandelen we over houten bruggetjes, langs steile rotsen en krijgen we af en toe verfrissing van een waterval. Na 1 uur wandelen vanuit Crans-Montana bereiken we een indrukwekkende hangbrug van 120 meter lang, die 70 meter boven de grond bengelt.

Bisse du Ro is ongetwijfeld één van de mooiste wandelroutes in de regio.

Op het einde van de wandelroute kom je aan een het meer Lac de Tseuzier. Hier moet je dezelfde weg terug nemen naar Crans-Montana. Of gebruik het openbaar vervoer als je te moe bent. De wandeling is goed aangeduid in beide richtingen.

Crans-Montana in de zomer: de leukste activiteiten in de Zwitsers Alpen: Bisse du Ro

Promenade des lacs

De promenade des lacs brengt je langs de vijf meren van Crans-Montana. Je kan deze route te voet of met de fiets afleggen. Stop onderweg voor een frisse duik! Ook ‘s avonds als het donker is moet je zeker eens langs het meer Etang Grenon wandelen, want dan zijn de Crans-Montana letters verlicht.

Bisse du Tsittoret

Een andere bisse die je niet mag missen is de Bisse du Tsittoret. Onderweg worden we getrakteerd met uitzichten op machtige bergen zoals de Matterhorn en de Mont-Blanc. Tijdens onze wandeling met gids werd er vaak over de Cervin gesproken. Achteraf kwamen we pas te weten dat dit de Franse benaming is voor de Matterhorn, oeps!

Onderweg stoppen we even in ‘La cave du sex’ voor een drankje met het mooiste uitzicht op de Zwitserse Alpen. Daarna wandelen we nog even naar de waterval van Tièche voor wat verfrissing. Een mooie en afwisselende wandelroute.