Een nieuwe taal leren voordat je op vakantie gaat, kan je reiservaring aanzienlijk verbeteren. Het stelt je onder andere in staat om te communiceren met de lokale bevolking en de plaatselijke cultuur beter te begrijpen.

Of je nu een complete beginner bent of al enige ervaring hebt met het leren van een nieuwe taal, met deze tips krijgt je vakantie een nieuwe dimensie. Succes! Good luck! Buena suerte! 幸運を!

Waarom zou je een nieuwe taal leren voor je op vakantie gaat?

Bij een vakantie denken we vaak aan een reisplanning, accommodatie en plekken die we graag willen bezoeken. Er is echter één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar cruciaal kan zijn voor een verrijkende reiservaring: het leren van de lokale taal.

Of je nu naar een exotisch land reist of een drukke toeristische bestemming bezoekt, het gebruiken van een paar woorden in de plaatselijke taal kan toch een wereld van verschil maken. Het is bovendien een teken van waardering en respect voor de lokale bevolking, hun cultuur en tradities.

1. Leer enkel belangrijke woorden en zinnen

Een nieuwe taal leren is niet zo simpel, maar enkele simpele zinnen en belangrijke woorden heb je zo onder de knie. Stel dus realistische doelen en beperk je tot de meest praktische zaken. Richt je op uitdrukkingen voor begroetingen, hulp vragen en bestellingen in restaurants en winkels.

Enkele voorbeelden:

  • Bedankt
  • Hallo en tot ziens
  • Alles goed?
  • Excuseer mij
  • Hoeveel kost het?
  • Ja en nee
  • De rekening aub.

2. Volg een taalcursus

Eén van de meest effectieve manieren om een nieuwe taal te leren voor je volgende vakantie, is door het volgen van een taalcursus. Of het nu gaat om een traditioneel klaslokaal, online cursussen of zelfstudie, taalcursussen bieden gestructureerde lessen en begeleiding om je taalvaardigheid snel te ontwikkelen.

Eén van de meest effectieve manieren om een nieuwe taal te leren voor je volgende vakantie, is door het volgen van een taalcursus.

Als je voor een taalcursus kiest, word je bijgestaan door ervaren docenten. Zo kan je bijvoorbeeld Engels leren zonder je huis uit te moeten. Hoe handig is dat!?

3. Maak gebruik van taalapps

Taalapps zoals Duolingo, Babbel en Memrise kunnen je helpen bij het leren van een nieuwe taal. Ze bieden interactieve lessen en oefeningen aan, die je op je eigen tempo kan volgen. Door regelmatig met deze apps te oefenen, kan je je woordenschat opbouwen en de grammatica onder de knie krijgen.

Wij zijn zelf grote fan van Duolingo. Daag je vrienden uit, speel spelletjes en doe mee aan competities. Deze app maakt een taal leren echt leuk!

4. Verblijf bij locals

Door er met een local op uit te trekken, of als je bij een local logeert, krijg je veel sneller een vreemde taal onder de knie. Bovendien is het ook leuker, want zij kennen de leukste en minder bekende plekken.

Er zijn verschillende platformen die je in contact brengen met locals, zoals Showaround en Meet with the locals.

5. Kijk buitenlandse films en series

Luister naar buitenlandse podcasts en muziek of kijk naar films en tv-series in de taal van je het land waarvan je de taal wil leren. Dit zal je ook helpen om de uitspraak, intonatie en woordenschat te verbeteren.

Er zijn ontzettend veel buitenlandse series op streamingdiensten te vinden. Kijk en leer. En wie weet ontdek je ook nog een leuke nieuwe serie!

6. Koop een reisgids

Wist je dat er in reisgidsen niet alleen informatie en tips over je bestemming staan, maar ook nuttige woorden en zinnen in de plaatselijke taal worden vermeld? Bekijk hier de beste reisgidsen.

7. En als het echt niet lukt?

Lukt het je echt niet om een nieuwe taal te leren of heb je geen tijd gehad voor je op vakantie vertrekt? Dan zijn er gelukkig nog andere tools die je ter plaatse kan gebruiken. Hier alvast drie tips:

  1. Gebruik bijvoorbeeld de Google Translate app om je te behelpen tijdens je vakantie. Je kan niet alleen getypte woorden vertalen, maar je kan ook woorden inspreken en zelfs met de camera live een menukaart of teksten scannen;
  2. Een vertaalcomputer is ook een handig hulpmiddel. Dit kleine apparaat vertaalt in real-time. Spreek iets in en het apparaat herhaalt dit in de gekozen taal;
  3. Of kies voor de reisbandjes van Ikgaopavontuur. Met deze armbandjes kan je je verstaanbaar maken in landen waar je moeilijk kan communiceren met de bevolking. Duid gewoon één van de zestien icoontjes aan op je bandje en ze weten meteen waar het over gaat. Ook leuk om cadeau te geven! Bekijk hier meer leuke reisgadgets en cadeautips voor reizigers.

Nu je weet hoe je een taal onder de knie moet krijgen, kan je inspiratie opdoen voor je volgende reis. Vink je bucketlist voor Europa af of zoek het buiten Europa. Hier vind je andere tips om je reis te plannen.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :