Ben je op zoek naar de mooiste plekken voor een rondreis in Slovenië, weg van de drukte? Wil je genieten van het echte Slovenië waar amper toeristen komen? De meeste mensen bezoeken namelijk allemaal dezelfde populaire en drukke plekken tijdens een rondreis in Slovenië.

Daar brengen we graag verandering in, want het wordt tijd om onze reisgewoontes aan te passen. Ontdek daarom met ons een andere kant van Slovenië. Dit zijn de mooiste plekken voor een alternatieve rondreis in Slovenië.

Natuur en bergen in Kranjska Gora en de Julische Alpen

Bled is de meest toeristische plek in Slovenië, maar waarom zou je er enkele dagen doorbrengen? Het is er duurder, drukker en de mensen zijn er minder vriendelijk. In Bled zijn zijn we zelf dan ook niet geweest. De gigantische file naar het Bledmeer gaf ons gelijk. Zeker tijdens het hoogseizoen blijf je er beter weg.

Wij rijden de andere kant op, naar Kranjska Gora. Deze gemeente bevindt zich in het noordwesten van Slovenië en behoort tot de regio Gorensjka. Zowel de grens van Oostenrijk als die van Italië zijn niet veraf. In de winter kan je er zelfs skiën. Ja, in Slovenië kan je wel degelijk skiën in de winter!

Met de fiets door de Julische Alpen

Kranjska Gora is namelijk omringd door de Julische Alpen. De scherpe bergtoppen doen ons aan de bergwandelingen in de Dolomieten denken. Deze regio is vooral een paradijs voor wandelaars en fietsers. Daarom huren we een (elektrische) fiets bij Intersport Bernik in Kranjska Gora, want enkel een Roglič of Pogačar redt het hier zonder ondersteuning.

Eerst fietsen we naar het dorpje Rateče dat vooral bekend is omwille van de lange en koude winters. Het ligt aan de voet van het Karawanken gebergte, waar je eindeloos door alpenweides kan wandelen. Op de terugweg stoppen we om typisch Sloveens te eten in Log Cabin Kosobrin, met uitzicht op de bergen. Je kan er ook overnachten in hotel HIŠA Kosobrin.

Het is ook mijn eerste kennismaking met de Sloveense pils. Er zijn twee grote merken: Union en Laško. Allebei best lekker, ze behoren ook allebei tot de Heineken groep. Wat toch wat voor een wrange nasmaak zorgt, maar bier is bier.

Met goed wat hop in de benen, fietsen we verder naar Planica. Een populaire plek voor schansspringers, maar als je dat niet kan, zijn nog heel wat andere leuke activiteiten te doen. Zo is er bijvoorbeeld een zipline, museum en windtunnel bij het Planica Nordic Center. De moeite om eens te bezoeken.

Rondreis Slovenië: de mooiste plekken, weg van de drukte: Kransjka Gora

Lake Jasna

We sluiten onze fietstocht af aan Lake Jasna. Eén van de mooiste plekken die je zeker niet mag missen tijdens een rondreis in Slovenië! Een idyllische plek waar je verfrissing kan zoeken als het warm is. Je kan er onder andere suppen, zwemmen en rond het meer wandelen. Overnacht daarna in Jasna Chalet Resort.

We sluiten de dag af met een romantisch diner in het Triangel Boutique Hotel. Hier kan je lekker eten met het het beste uitzicht op de Julische Alpen. Echt waanzinnig mooi.

Zoek je wat avontuur in Kranjska Gora? Probeer dan Via Ferrata Hvadnik of ga hiken in de Julische Alpen. Meer informatie vind je op de website van toerisme Kranjska Gora.

</