Ben je op zoek naar de beste safariparken in Tanzania? Ga dan naar Nationaal Park Tarangire, de Serengeti of Ngorongoro Conservation Area. Stuk voor stuk unieke parken waar je omringd wordt door onder andere olifanten, giraffen en leeuwen. Een unieke ervaring die niet mag ontbreken op je bucketlist.

Dit zijn de beste safariparken in Tanzania om dieren te spotten.

Nationaal Park Tarangire

Nationaal Park Tarangire is het eerste safaripark in Tanzania dat we bezoeken na de beklimming van de Kilimanjaro. Onze gids James pikt ons op met zijn 14 jaar oude Toyota Land Cruiser. De komende dagen rijdt hij met ons rond, op zoek naar dieren. Vanaf Moshi bereiken we na een rit van 4 uur Nationaal Park Tarangire, zodat we rond 12 uur aankomen.

We melden ons aan en dan gaat eindelijk het dak open. De jeep biedt normaal plaats voor 7 personen, maar we zijn blij dat we een privé safari boekten, want anders zie je echt veel minder.

Na een paar minuten spotten we al giraffen, olifanten en zebra’s. Dat de olifanten met hun kleintjes zo dicht bij zouden komen hadden we nooit verwacht. Ze zijn duidelijk gewend aan de vele jeeps. Op sommige plekken staan er wel iets te veel jeeps. Zeker de leeuwen zijn erg in trek.

Toch genieten we de rest van de dag van alle dieren die we zien. Als onze jeep niet meer wil starten wordt het nog even spannend, maar we worden gelukkig snel geholpen. Een voorbijkomende giraf denkt er het zijne van.

Daarna spotten we nog impalas, gnoes, apen en nog veel meer. Het lijkt wel alsof we naar een natuurfilm kijken. Onze eerste safari ooit, maar één om nooit te vergeten.

Waarom voor Nationaal Park Tarangire kiezen?

Tarangire is niet het grootste safaripark in Tanzania, maar daardoor zie je wel veel dieren op korte tijd. Bovendien is Tarangire vooral bekend omwille van het groot aantal olifanten. Hier bevindt zich één van de grootste olifanten populaties in heel Afrika. Je ziet ze echt overal in het park! Naast dieren vind je in het park Baobab bomen van wel honderden jaren oud.

Ngorongoro Conservation Area en krater

Ngorongoro Conservation Area is een heel ander soort park, want het is voorzien van een heuse krater. Die krater is zelfs één van de zeven Afrikaanse wonderen. Ook zonder dieren zou het een fantastisch park zijn. Gelukkig zijn die dieren wel massaal aanwezig, want daar komen we ten slotte voor.

Eerst rijden we helemaal naar boven en daarna rijden we de krater in. Daar gaat er een heel nieuwe wereld voor ons open. Het landschap is enorm uitgestrekt en overal zien we dieren. Ze lopen allemaal door elkaar. Het lijkt één grote zoo. We weten niet waar eerst te kijken.

Om de dieren te spotten heb je niet eens een verrekijker nodig. Zebra’s, struisvogels, gnoes, buffels en gazellen lopen rakelings naast onze jeep. Zelfs een jakhals, hyena’s en nijlpaarden verstoppen zich niet.

Om leeuwen en neushoorns te spotten hebben we wel onze verrekijker nodig. Onze Swarovski Optik CL Pocket komt hiervoor goed van pas.

Enkel het luipaard wil zich niet tonen vandaag. Daarom blijft het voor ons bij ‘the big four’, maar ooit vinden we hem!