Er zijn verschillende redenen om Jambiani op Zanzibar te bezoeken. Zanzibar is een fantastisch eiland, maar sommige plekken zijn erg toeristisch en te druk. Als je op zoek bent naar rust en mooie stranden moet je echter in Jambiani zijn.

Jambiani ligt in het zuidoosten van Zanzibar en telt geen grote hotels of resorts. Ontdek alle tips en redenen om Jambiani op Zanzibar te bezoeken en geniet van een onvergetelijke vakantie in het paradijs.

1. Parelwitte stranden

De eerste reden om in Jambiani op Zanzibar te verblijven is om de parelwitte stranden te bezoeken. Nooit eerder zagen we zo’n witte stranden! Bovendien lijkt het alsof je hier op wolkjes wandelt, want het zand is zo zacht dat je het bijna niet tussen je tenen voelt.

Hou wel rekening met de getijden, maar dat geldt voor heel Zanzibar. En laat je niet afschrikken door de verkopers op het strand. Wie weet scoor je zelfs een leuk souvenir!

2. Geen massatoerisme

De beste reden om Jambiani op Zanzibar te bezoeken is omdat er geen massatoerisme is. Jambiani is een klein dorpje en er zijn geen grote hotels of resorts te vinden in tegenstelling tot het noorden van Zanzibar. Daardoor is het ook nooit druk in Jambiani. Op het strand kwamen we amper andere toeristen tegen. Zo heb je het gevoel dat dit stukje paradijs van jou alleen is.

3. Overnachten in ‘The Loop Beach Resort’

In Jambiani vind je vooral kleinschalige hotels aan het strand. Het beste hotel om te verblijven is The Loop Beach Resort. Zelf verbleven we 5 dagen in dit hotel en we zouden het zo opnieuw doen. Zeker na onze beklimming van de Kilimanjaro en het bezoeken van de safariparken in Tanzania kwamen we hier helemaal tot rust.

The Loop Beach Resort is één van de best