In maart beslissen we om de plas over te steken naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Het ligt aan de oostkust en dat verklaart de koude wind die meestal door de stad waait. Na een verblijf van vijf dagen zetten we de 5 leukste activiteiten van Edinburgh op een rijtje.

1. Edinburgh Castle

Een must-do als je in Edinburgh bent. Dit prachtige kasteel is gelegen op een berg waardoor je een mooi uitzicht op de stad hebt. Ook kan je hier de kroonjuwelen bezichtigen. Elke dag (behalve op zondag) om 13 uur wordt er een artillerieschot afgevuurd. Dat is een traditie die al bijna 150 jaar oud is. Destijds was de One O’Clock Gun een tijdsignaal voor de schepen in de Firth of Forth. Mis dit zeker niet!

2. The Scotch Whisky Experience

Als je een whisky liefhebber bent, is dit zeker één van de leukste activiteiten in Edinburgh. En anders ook. Deze tour start om de 10 minuten en reserveren is niet noodzakelijk. Net voor we naar het vliegveld moesten vertrekken hebben we dit nog snel even meegepikt. Je stapt eerst in een ‘whiskyvat’ en krijgt (indien gewenst in de eigen landstaal) uitleg over het productieproces. Daarna toont men een film over de verschillende soorten whisky per regio.

En dan komt het eindelijk … proeven! Je mag zelf kiezen welke whisky je wil proeven. Als je goed hebt opgelet weet je welke whisky iets voor jou is. Het proeven zelf vindt plaats in de ruimte waar de grootste whiskyverzameling ter wereld staat.

Ga zeker ook eens kijken in de whiskyshop of drink nog een neutje in de bar. De whisky in Edinburgh is wel duurder dan in België, maar de keuze is énorm!

3. Holyrood park

Als je zin hebt om te wandelen in een groene omgeving moet je in het Holyrood Park zijn. Dit park bereik je gemakkelijk te voet vanuit de stad. Aan de voet van de berg kan je kiezen welke route je neemt. Het is een pittige bergwandeling dus draag goed schoeisel en neem voldoende eten/drinken mee. Eens boven heb je een prachtig uitzicht!

4. Treinrit naar Stirling

Als je voor langere periode in Edinburgh bent, doe dan zeker eens een uitstap met de trein. Het treinstation is centraal gelegen en de infrastructuur is van uitstekende kwaliteit. Wij beslissen om naar Stirling te sporen. Het mooie landschap onderweg krijg je er gratis en voor niets bij.

Stirling is vergelijkbaar met Edinburgh, maar wel een pak kleiner. Net zoals in Edinburgh is er een mooi kasteel gelegen op een berg. Maar als je geen zin hebt in al die kastelen kan je voor een mooi uitzicht naar het naastgelegen kerkhof. Als het regent, en die kans zit er dik in, moet je zeker eens gaan kijken in het mooie winkelcentrum.

5. National museum of Scotland

Dit museum ontdekten wij spijtig genoeg pas de laatste dag. Het prachtige gebouw bestaat uit verschillende ruimtes en verdiepingen met op de hoogste verdieping een dakterras en staat niet voor niets in de top 20 van de meest bezochte musea in de wereld.

Het museum is vergelijkbaar met Technopolis (in Mechelen) en dus zeker een aanrader voor mensen met kinderen, maar ook wij komen ogen te kort. Voor je het weet loop je er enkele uren rond. Het is zelfs gratis te bezoeken, doen dus!

Praktisch

Vluchten
Brussels Airlines

Transfer
De Airlink bus brengt je op circa 30 minuten tot in het centrum van Edinburgh.

Hotel
Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile (studio)

Tips voor eten en drinken
Onze favoriete bar is The Amber Rose. Je kan hier zowel eten als drinken voor een redelijke prijs. Fish and Chips kan je lekker eten in World’s End. Probeer ook zeker het grote aanbod aan bieren en whisky’s in Edinburgh, overal zijn leuke bars te vinden!

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :