Check snel deze 6 leuke activiteiten die je een onvergetelijke dag in Brussel bezorgen. Brussel is niet voor niets de hoofdstad van Europa. Het is wat ons betreft ook de enige echte stad in België. Ideaal dus om Brussel te (her)ontdekken tijdens een staycation. Want hoelang is het al geleden dat je bijvoorbeeld het Atomium nog eens bezocht?

1. Het Atomium

Het Atomium is hét symbool van Brussel en België en dus zeker een bezoek waard. Elke keer dat we de Belgische vlag zien wapperen op het Atomium gaan onze ogen fonkelen.

Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Nu is het één van de populairste bezienswaardigheden in Brussel die zowel door Belgen als toeristen drukbezocht wordt.

Via roltrappen maken we eerst een wandeling door de buizen en bollen. Voor een prachtig 360° uitzicht op een hoogte van 92 meter nemen we daarna de lift naar de hoogste bol. Deze lift was in 1958 zelfs de snelste ter wereld!

In de hoogste bol bevindt zich bovendien een panoramisch restaurant. Leuk weetje: frietjes serveert men hier niet. De brandweer verbiedt het gebruik van een friteuse wegens brandgevaar.

Met een ticket krijg je ook toegang tot het Brussels Design Museum. Ook andere combinaties (zoals Atomium + Mini-Europe) zijn mogelijk.

2. Brussels Design Museum

Het Brussels Design Museum ligt in de buurt van het Atomium. De permanente tentoonstelling Plastic Design Collection bestaat uit 2000 objecten die uit plastic vervaardigd zijn.

Oorspronkelijk bestond de collectie vooral uit werken van de Brusselse verzamelaar Philippe Decelle. Nu staan er ook stukken tussen ontleend uit privéverzamelingen en schenkingen.

Boek een combiticket voor het Atomium en het Design Museum

3. Choco Story Museum

Wie aan België denkt, denkt aan chocolade. Choco Story Brussel is gewijd aan chocolade en cacaoproducten. Tijdens een rondleiding leren we onder andere meer over de herkomst van cacao en het productieproces. Demonstratie, degustat