Brussel is niet voor niets de hoofdstad van Europa. Het is wat ons betreft ook de enige echte stad in België. Ideaal dus om Brussel te (her)ontdekken tijdens jullie staycation. Want hoelang is het al geleden dat je Mini-Europe of het Atomium nog eens bezocht? Check snel de 5 leuke activiteiten die ons een onvergetelijke dag in Brussel bezorgde.

1. Het Atomium

Het Atomium is hét symbool van Brussel en België en dus zeker een bezoek waard. Elke keer dat we de Belgische vlag zien wapperen op de hoogste bol gaan onze ogen fonkelen. Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Nu is het één van de populairste bezienswaardigheden in Brussel die zowel door Belgen als toeristen drukbezocht wordt.

Via roltrappen maak je een wandeling door de buizen en bollen. Voor een prachtig 360° uitzicht op een hoogte van 92 meter neem je de lift naar de hoogste bol. Deze lift was in 1958 zelfs de snelste ter wereld!

In de hoogste bol bevindt zich bovendien een panoramisch restaurant met een 100% Belgisch menu. Leuk weetje: frietjes serveert men hier niet. De brandweer verbiedt het gebruik van een friteuse wegens brandgevaar.

Met een ticket krijg je ook toegang tot het Brussels Design Museum. Ook andere combinaties (zoals Atomium + Mini-Europe) zijn mogelijk.

2. Mini-Europe

In Mini-Europe kan je de meeste culturele hoogtepunten van Europa bewonderen in miniatuur. Het moet zo’n 25 jaar geleden zijn sinds ons eerste bezoek aan Mini-Europe. Door het uitbreiden, opknappen en groener maken van het park, blijft het een aantrekkelijke bezienswaardigheid met veel troeven.

De maquettes zijn vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit en bevatten de kleinste details. Het is wellicht het leukste openluchtmuseum dat je als kind kan bezoeken. Door op knoppen te drukken kunnen kinderen zelf animaties op gang brengen, zoals een volkslied laten afspelen of bootjes laten varen.

In totaal vind je in Mini-Europe meer dan 350 monumenten en animaties! Voor veel kinderen (en volwassenen) is dit hét hoogtepunt van een bezoek aan Brussel en ongetwijfeld een ervaring die ze nooit zullen vergeten.

Tip! Er zijn regelmatig thema bezoeken mogelijk zoals Mini-Europe by night, Halloween of Kerst. Check ook zeker de combi-tickets!

3. Brussels Design Museum

Het Brussels Design Museum ligt iets verder uit het centrum, maar is perfect te combineren met het Atomium en Mini-Europe. De permanente tentoonstelling Plastic Design Collection bestaat uit 2000 objecten (waarvan er steeds 500 in de expositieruimte staan) die uit plastic vervaardigd zijn.

Oorspronkelijk bestond de collectie vooral uit werken van de Brusselse verzamelaar Philippe Decelle. Nu staan er ook stukken tussen ontleend uit privéverzamelingen en schenkingen.

Door de coronacrisis zijn de tijdelijke exposities Standing Stones en Punk Graphics verlengd. Soms heeft het coronavirus toch nog voordelen.

4. Choco Story Museum

Wie aan België denkt, denkt aan chocolade. Choco Story Brussel is gewijd aan chocolade en cacaoproducten. Tijdens een rondleiding leer je onder andere meer over de herkomst van cacao en het productieproces. Demonstratie, degustatie en audiogids zijn inbegrepen in het bezoek.

Op aanvraag kan je workshops bijwonen waarbij je zelf chocoladerepen maakt en meer te weten komt over het productieproces. Een leuke activiteit voor jong en oud!

5. Stripmuseum

Wie is er nu niet grootgebracht met een strip in de handen? In het stripmuseum vind je zowel permanente tentoonstellingen als tijdelijke expo’s. Je krijgt een beeld van hoe een strip wordt opgebouwd en de verschillende genres. Het prachtige art-nouveau gebouw van Victor Horta zorgt voor de kers op de taart.

Kinderen kunnen tijdens de schoolvakantie een initiatie striptekenen volgen of met een spelboekje in de stad op zoek gaan naar stripmuren. Laat je volledig meeslepen in de wereld van Kuifje, Lucky Luke en Bollie en Billie!

Brussels Card

De beste manier om je te verplaatsen in Brussel en om deze 5 leuke activiteiten te bereiken is met de City Sightseeing (hop on hop off) bus en het openbaar vervoer. Met de Brussels Card+ kan je beide onbeperkt gebruiken én krijg je vrije toegang tot 44 Brusselse musea. Bovendien krijg je kortingen op attracties, rondleidingen, shops, restaurants en bars.

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :