Check snel deze 6 leuke activiteiten die je een onvergetelijke dag in Brussel bezorgen. Brussel is niet voor niets de hoofdstad van Europa. Het is wat ons betreft ook de enige echte stad in België. Ideaal dus om Brussel te (her)ontdekken tijdens een staycation. Want hoelang is het al geleden dat je bijvoorbeeld het Atomium nog eens bezocht?

1. Het Atomium

Het Atomium is hét symbool van Brussel en België en dus zeker een bezoek waard. Elke keer dat we de Belgische vlag zien wapperen op het Atomium gaan onze ogen fonkelen.

Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Nu is het één van de populairste bezienswaardigheden in Brussel die zowel door Belgen als toeristen drukbezocht wordt.

Via roltrappen maken we eerst een wandeling door de buizen en bollen. Voor een prachtig 360° uitzicht op een hoogte van 92 meter nemen we daarna de lift naar de hoogste bol. Deze lift was in 1958 zelfs de snelste ter wereld!

In de hoogste bol bevindt zich bovendien een panoramisch restaurant. Leuk weetje: frietjes serveert men hier niet. De brandweer verbiedt het gebruik van een friteuse wegens brandgevaar.

Met een ticket krijg je ook toegang tot het Brussels Design Museum. Ook andere combinaties (zoals Atomium + Mini-Europe) zijn mogelijk.

2. Brussels Design Museum

Het Brussels Design Museum ligt in de buurt van het Atomium. De permanente tentoonstelling Plastic Design Collection bestaat uit 2000 objecten die uit plastic vervaardigd zijn.

Oorspronkelijk bestond de collectie vooral uit werken van de Brusselse verzamelaar Philippe Decelle. Nu staan er ook stukken tussen ontleend uit privéverzamelingen en schenkingen.

Boek een combiticket voor het Atomium en het Design Museum

3. Choco Story Museum

Wie aan België denkt, denkt aan chocolade. Choco Story Brussel is gewijd aan chocolade en cacaoproducten. Tijdens een rondleiding leren we onder andere meer over de herkomst van cacao en het productieproces. Demonstratie, degustatie en audiogids zijn inbegrepen in het bezoek. Gelukkig maar!

Tijdens een rondleiding in het Choco Story Museum leren we meer over de herkomst van de cacao en het productieproces.

Op aanvraag kan je workshops bijwonen waarbij je zelf chocoladerepen maakt en meer te weten komt over het productieproces. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Boek tickets voor het chocolademuseum met proeverij

4. Stripmuseum

Wie is er nu niet grootgebracht met een strip in de handen? In het stripmuseum vind je zowel permanente tentoonstellingen als tijdelijke expo’s. Je krijgt een beeld van hoe een strip wordt opgebouwd en de verschillende genres. Het prachtige art-nouveau gebouw van Victor Horta zorgt voor de kers op de taart.

Kinderen kunnen tijdens de schoolvakantie een initiatie striptekenen volgen of met een spelboekje in de stad op zoek gaan naar stripmuren. Laat je volledig meeslepen in de wereld van Kuifje, Lucky Luke en Bollie en Billie!

5. Mini-Europe

In Mini-Europe kan je de meeste culturele hoogtepunten van Europa bewonderen in miniatuur. Het moet zo’n 25 jaar geleden zijn sinds ons eerste bezoek aan Mini-Europe. Het park werd de laatste jaren wel aantrekkelijker gemaakt. Daardoor blijft het één van de leuke activiteiten in Brussel.

De maquettes zijn vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit en bevatten de kleinste details. Het is wellicht het leukste openluchtmuseum dat je als kind kan bezoeken. Door op knoppen te drukken kunnen kinderen zelf animaties op gang brengen, zoals een volkslied laten afspelen of bootjes laten varen.

In totaal vind je in Mini-Europe meer dan 350 monumenten en animaties! Voor veel kinderen (en volwassenen) is dit hét hoogtepunt van een bezoek aan Brussel en ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten.

6. Ontdek het centrum van Brussel

Ook het historisch centrum van Brussel is een bezoek waard. Wandel zeker langs de grote markt en de Koninklijke St. Hubertusgalerijen.

Ben je na Brussel op zoek naar leuke activiteiten in andere Belgische steden? Ontdek dan wat te doen in Hasselt, ga op goedkoop weekend in Brugge of bezoek de hoogtepunten van Mechelen.

Korting op leuke activiteiten in Brussel met de Brussels Card

De beste manier om je te verplaatsen in Brussel en om deze leuke activiteiten te bereiken, is met de Hop-on Hop-off bus of het openbaar vervoer.

Met de Brussels Card kan je het openbaar vervoer ook onbeperkt gebruiken. Daarnaast krijg je vrije toegang tot 49 Brusselse musea. Bovendien krijg je kortingen op attracties, rondleidingen, shops, restaurants en bars. Ook op de leuke activiteiten uit dit artikel. Waar wacht je nog op?

Bekijk toffe hotels in Brussel

Even genoeg van de leuke activiteiten in Brussel? Kom dan tot rust in het Zoniënwoud, net buiten de stad. Verblijf bijvoorbeeld in hotel Dolce La Hulpe dat je met ecocheques kan betalen en wordt wakker met uitzicht op het Zoniënwoud.

author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :