Zoek je praktische tips om je reis naar Thailand te regelen? Weet je niet waar te beginnen bij het plannen van je reis of ben je bang om iets over het hoofd te zien voor je vertrekt? Met deze praktische tips vertrek je voorbereid op vakantie naar Thailand.

1. Visum en paspoort voor Thailand

Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na je geplande vertrekdatum, want anders kan je geweigerd worden. Daarnaast is er voor Belgische toeristen geen visum vereist voor een verblijf van minder dan 30 dagen. Voor een periode langer dan 30 dagen, dien je op voorhand wel een visum aan te vragen.

2. Gezondheid en vaccinaties in Thailand

Neem altijd een reisapotheek mee als je op vakantie gaat naar Thailand. Er zijn geen verplichte vaccinaties om Thailand te bezoeken. Basisvaccinaties, Polio en Hepatitis-A vaccinaties zijn wel aanbevolen. Drink geen water van de kraan in Thailand en hou rekening met de beperkte hygiëne op bepaalde plaatsen.

3. Geldzaken

Controleer of je bankpas geschikt is voor gebruik in Thailand. Pinnen is vaak de voordeligste manier om aan contant geld te komen. Dat doe je best met een debetkaart. Een creditcard gebruik je best om te betalen. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd, maar het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben.

4. Klimaat en kleding

Thailand heeft een tropisch klimaat. Neem luchtige kleding mee, maar vergeet niet dat sommige tempels en restaurants een dresscode hebben waarbij het bedekken van schouders en knieën vereist is. Zorg dat je beschermd bent tegen insecten zoals muggen. Wist je dat Thailand één van de beste bestemmingen voor een winterzon vakantie is?

5. Cultuur en respect

Toon respect voor de lokale cultuur en religie. Verwijder je schoenen als je tempels betreedt en kleed je bescheiden. Het is ook not done om mensen op het hoofd aan te raken, omdat dat als heilig wordt beschouwd.

6. Eten en drinken in Thailand

Probeer lokale gerechten en streetfood in Thailand, maar wees voorzichtig met kraampjes die er niet hygiënisch uitzien. Drink alleen water uit verzegelde flessen en vermijd ijsblokjes in drankjes als je zeker wil zijn.

7. Transport in Thailand

Maak gebruik van de uitgebreide openbaar vervoer opties, zoals de Skytrain en metro in Bangkok. Van plan om een taxi te nemen? Onderhandel dan vooraf met de taxichauffeur over de prijs als de meter niet wordt gebruikt.

Overweeg ook het gebruik van binnenlandse vluchten voor langere afstanden. Verder zijn er bussen en treinen die je kan nemen. Of laat je brengen door een tuk tuk als de afstand beperkt is.

Ben je van plan om zelf te rijden? Dan dien je in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Vooral een scooter is handig om je te verplaatsen op bepaalde plekken in Thailand.

8. Reisgidsen

Een reisgids staat boordevol praktische tips, unieke plekken en andere info die van pas komt als je Thailand bezoekt. Daarom nemen wij er altijd eentje mee als we naar verre landen reizen. Bovendien staan er meestal enkele veelgebruikte zinnen en woorden in de taal van het land in, die je ter plaatse kan gebruiken. Bibliotrek heeft een groot aanbod van reisgidsen voor Thailand.

9. Communicatie

Engels wordt op veel toeristische plaatsen gesproken, maar het leren van enkele basiszinnen in het Thais kan handig zijn. Download ook een vertaalapp zoals Google Translate, want daar kom je een heel eind mee. Bekijk hier meer handige en gratis reisapps.

10. Veiligheid in Thailand

Thailand is over het algemeen veilig voor toeristen, maar let altijd op je spullen en blijf waakzaam. Vermijd afgelegen gebieden ‘s nachts en zorg dat er altijd iemand weet waar je naartoe gaat of waar je verblijft. Als je slachtoffer bent van een criminele daad, neem dan zo snel mogelijk contact op met de toeristenpolitie via 1155.

11. Stekkers en adapters

De standaard elektrische spanning is net zoals bij ons 220 volt. Zorg wel dat je zeker een reisstekker bij hebt als je naar Thailand reist, want ze maken er gebruik van verschillende types. Hier vind je meer tips voor praktische reisgadgets om te gebruiken in Thailand.

12. Wifi en SIM-kaart

Wifi is meestal beschikbaar in hotels en restaurants, maar overweeg het kopen van een lokale SIM-kaart voor internettoegang onderweg. Koop dan best een eSIM als je smartphone daar geschikt voor is. Wij kopen onze eSIM altijd via Airalo. Gebruik de code SAM3623 en krijg 3$ korting op je eerste aankoop.

13. Bezienswaardigheden en natuur in Thailand

Verken de prachtige natuur van Thailand, maar doe dit met respect voor het milieu. Volg de regels in nationale parken en bescherm de flora en fauna. Wij hebben altijd een vuilzakje bij voor onderweg. Zorg dat de natuur geen last ondervindt van je aanwezigheid. En geniet vooral van dit prachtige land.

Bepaalde bezienswaardigheden in Thailand boek je best op voorhand of bezoek je beter met een gids. Probeer drukke momenten te vermijden, want Thailand is een heel toeristisch land. Bekijk hier leukte activiteiten en bezienswaardigheden in Thailand.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *