Ga je op vakantie naar de Costa Blanca en zoek je toffe hotels, vakantiehuizen en appartementen in de buurt van Calpe? Goed idee! Er is namelijk heel wat te doen in de omgeving van Calpe. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling aan de Costa Blanca en ga daarna wat lekkers eten in één van de leuke restaurants in de regio Calpe.

SUPERTIP !
Ontdek het mooiste van de Costa Blanca in ons e-book. Verkrijgbaar in onze webshop. Meer info

5 toffe hotels in de buurt van Calpe

Er zijn heel wat toffe vakantiehuizen, appartementen en hotels in de buurt van Calpe. We beginnen met 5 toffe hotels. In de meeste verbleven we zelf al, maar voor de andere hotels vertrouwen we op ervaringen van vrienden en familie. We beloven dat het betrouwbare bronnen zijn.

Om het gemakkelijk te maken, kozen we enkel hotels die zich op wandelafstand van het strand bevinden. Zo kan je de dag starten met een mooie strandwandeling. Of ga iets eten op de gezellige wandeldijk met zicht op zee. Want Calpe is de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis langs de Costa Blanca.

Gran Hotel Sol y Mar

Gran Hotel Sol y Mar ligt op wandelafstand van zowel de zee als de oude stad van Calpe. Het is een adults only hotel, zodat enkel personen vanaf 16 jaar toegelaten zijn. Relaxen kan aan de prachtige infinity pool met zicht op zee.

Bovendien heeft het hotel twee restaurants waar je lekker kan eten. Voor een drankje kan je in één van de mooie bars terecht. Tegen betaling kan je ook gebruik maken van de spa faciliteiten. Kies voor een kamer met balkon en zeezicht voor de ultieme ervaring.

Het hotel is ook verbonden met een supermarkt. Handig als je bijvoorbeeld wat water wil kopen, want het kraanwater in Spanje is niet zo smakelijk.

Suitopia Sol y Mar Suites Hotel

Estimar Calpe Suitopia ligt dichtbij het centrum van Calpe en is een echt familiehotel. Er is onder andere een miniclub en het buitenzwembad werd voorzien van glijbanen. Het buitenbad is bovendien het hele jaar geopend.

Wie wil ontspannen kan terecht in de betalende spa. Of laat je eens verwennen met een goede massage!

Voor een prachtig uitzicht moet je in de Sky Loungebar op de 29ste verdieping zijn.

Voor een prachtig uitzicht moet je in de Sky Loungebar op de 29ste verdieping zijn. Geniet van een frisse cocktail met indrukwekkend zicht op zee.

Ook wie niet in het hotel verblijft mag de Sky Loungebar bezoeken. Zo gaan we er zelf regelmatig een lekkere cocktail drinken. Aanrader!

AR Diamante Beach Spa Hotel

Het AR Diamante Beach Spa Hotel bevindt zich in de buurt van verschillende supermarkten. Er is zelfs een fietsverhuur vlakbij. Het hotel is dan ook erg geliefd bij wielertoeristen. De hogere verdiepingen bieden bovendien zicht op zee.

Zelf maken we soms gebruik van de betalende spa faciliteiten in het hotel. Ideaal om te doen op een regenachtige dag of in de winter. Vergeet je badmuts niet!

Hotel Porto Calpe

Hotel Porto Calpe is een goedkoper hotel dat aan de haven van Calpe ligt. Vlakbij is een gratis parking voor de auto. We verbleven hier al enkele keren en zijn steeds verbaasd hoe proper het hotel is. Het hotel heeft ook een klein buitenzwembad en zonneterras.

In de buurt van het hotel vind je tal van bars en restaurants. Soms kan je voor een kleine toeslag kiezen voor een kamer met terras en zicht op de haven. Enkel de dunne muren kunnen al eens voor wat geluidsoverlast zorgen. Ideaal voor wie op zoek is naar een eenvoudig, maar uitstekend hotel.

Hotel RH Ifach

Hotel RH Ifach ligt tussen Playa de la Fossa en Playa del Arenal. Elke kamer is uitgerust met een balkon. Sommige luxe kamers hebben zelfs een bubbelbad. Een uitgebreid ontbijtbuffet is altijd inbegrepen.

Het hotel heeft onder andere een prachtig buitenbad en een verwarmd binnenzwembad met jacuzzi. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zo kan je er bijvoorbeeld minigolf spelen en tafeltennissen. Sportieve ouders kunnen terecht in de fitnessruimte.

2 gezellige vakantiehuizen in de buurt van Calpe

Naast toffe hotels zijn er ook veel appartementen die te huur staan in de buurt van Calpe, maar eerst is het de beurt aan deze gezellige vakantiehuizen. Je kan er zelfs gewoon Nederlands spreken, want ze worden uitgebaat door Belgen of Nederlanders.

Droomplek Costa Blanca

Droomplek Costa Blanca is een studio in Benissa die wordt verhuurd door de sympathieke familie Petri. De vrijstaande studio ligt in een rustige omgeving op een ruim terrein. Op 600 meter van de studio bevindt zich het mooie strand La Fustera dat te voet te bereiken is. De diverse terrassen, het mooie zwembad en de buitenkeuken zijn ideaal om te relaxen. Het ultieme vakantiegevoel!

De studio biedt plaats voor 2 personen. Daarom is het ideaal voor mensen zonder kinderen. Maar! Er is ook de mogelijkheid om op het terrein een tent op te zetten waar kinderen kunnen slapen. Je hoeft ze dus niet thuis te laten.

In de buurt kan je onder andere wandelen, fietsen en watersporten. De familie Petri is steeds bereikbaar om tips te geven en je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Viva La Vida

Vakantiehuis Viva La Vida van Maison Casa bevindt zich in Benissa, niet ver van de kustplaats Moraira. Het biedt plaats voor 8 personen en beschikt over maar liefst 4 slaapkamers. Daarvan zijn twee slaapkamers uitgerust met een eigen badkamer. De villa wordt altijd van zaterdag tot zaterdag verhuurd.

Het huis is vrijstaand en alles is gelijkvloers. Daarnaast is het gelegen in een rustige wijk en is het modern ingericht in Ibiza stijl. Het privé zwembad met zonneterras zorgt voor de kers op de taart.

5 leuke appartementen in de buurt van Calpe

Ten slotte is het de beurt aan appartementen in de buurt van Calpe, want niet iedereen wil in vakantiehuizen of hotels verblijven. Een appartement biedt toch wat meer vrijheid. Daardoor kiezen we zelf vaak voor een appartement als we op vakantie gaan. Ook deze appartementen liggen allemaal op wandelafstand van het strand.

Apartamentos Esmeralda Suites

De appartementen van Apartamentos Esmeralda Suites zijn ruim. Er zijn zowel appartementen voor 2 personen als grotere studio’s tot zelfs 7 personen. Bovendien beschikt elk appartement over een keuken en balkon. Vraag een hoge verdieping voor zicht op zee en veel zon.

Daarnaast kan je gebruik maken van de faciliteiten in hotel AR Roca Esmeralda & Spa zoals het binnenzwembad. Ook inchecken doe je hier. In het hotel zelf verblijven we niet zo graag.

Apartamentos Hipocampos

Apartamentos Hipocampos ligt pal aan de wandeldijk van Playa de la Fossa. Het heeft zowel een binnen- als buitenzwembad. Dus ook in de wintermaanden kan je hier zwemmen. Ideaal voor mensen met kinderen. Alle appartementen hebben onder andere een wasmachine en balkon.

Vooral de locatie is onbetaalbaar. De meeste appartementen bieden zicht op zee. Op de wandeldijk bevinden zich bovendien tal van restaurants waar je lekker kan eten.

Pensión El Hidalgo

Pensión El Hidalgo is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop verblijf in Calpe. Het pension ligt in een rustige wijk. De kamers bieden plaats voor 2 personen en hebben een eigen badkamer. De keuken is gemeenschappelijk. Sommige kamers hebben een eigen terras.

Hou er wel rekening mee dat het pension boven een bar gelegen is. Dit kan enigszins voor wat overlast zorgen. Maar voor die prijs mag je niet alles verwachten.

Apartamentos Paraíso Mar

Apartamentos Paraíso Mar biedt gezinsvriendelijke appartementen aan. Alle appartementen zijn onder andere voorzien van een eigen keuken en badkamer. Lakens en beddengoed zijn inbegrepen. De meeste hebben ook een balkon met zeezicht. In de bar kan je terecht voor snacks en drankjes.

Verder zijn er binnen- en buitenzwembaden en mooie tuinen om te genieten. Of ga wandelen op de gezellige wandeldijk.

Apartamentos Entremares

De appartementen van Apartamentos Entremares bevinden zich in een joekel van een gebouw, maar laat je daardoor niet afschrikken. De appartementen zijn namelijk vrij groot, maar vooral de terrassen zijn fantastisch. De hoge verdiepen bieden zeezicht. Dan zie je hier geweldige zonsopgangen.

Op het gelijkvloers is een zwembad om in de zomer af te koelen. Klanten mogen bovendien gratis hun auto parkeren. Altijd handig!

Ken je zelf nog leuke hotels, vakantiehuizen of appartementen in de buurt van Calpe? Laat het ons dan zeker weten!

Ook zin in een trip naar Calpe?

Vluchten
Vliegtickets naar Alicante
Vliegtickets naar Valencia

Huurauto
Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars

Hotels
Nog meer leuke hotels, vakantiehuizen en appartementen in Calpe

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :