Ook op vakantie mag je je haarverzorging niet verwaarlozen. Of je nu luie dagen op het strand doorbrengt, door exotische straten dwaalt of avontuurlijke trektochten maakt, hier zijn enkele eenvoudige en effectieve tips om je lokken stralend te houden, waar je ook bent.

1. Kies voor reisvriendelijke producten

Minimaliseer je haarverzorgingsroutine door te investeren in reisvriendelijke producten. Denk aan shampoo en conditioner in kleinere verpakkingen (max. 100 ml) of zelfs solide shampoobars om bagageruimte te besparen.

Shampoobars mogen bovendien gewoon altijd mee in je handbagage én er zijn veel milieuvriendelijke varianten.

2. Bescherm je haar tegen de zon

De zon kan je haar uitdrogen en beschadigen. Draag een stijlvolle pet of hoed om je lokken te beschermen tegen schadelijke stralen of blijf zoveel mogelijk uit de zon. Wist je trouwens dat er speciale zonnespray voor het haar bestaat?

3. Hydrateer je haar

Vergeet niet voldoende vocht toe te voegen aan je haar, vooral als je in een droog klimaat verblijft. Gebruik een hydraterende leave-in conditioner of haarmasker om je lokken te revitaliseren. En dat geldt niet alleen voor lang haar, want elk haartype heeft er voordeel bij.

4. Laat je haar natuurlijk drogen

Laat je haar op vakantie wat vaker natuurlijk drogen en vermijd overmatig gebruik van stylingtools zoals haardrogers en stijltangen. Dit minimaliseert schade en bespaart bovendien tijd, zodat je meer kan genieten van je bestemming.

5. Gebruik bescherming tegen chloor en zout

Voor liefhebbers van zwembaden en de zee: bescherm je haar tegen chloor en zout. Voordat je het water in duikt, kan je bijvoorbeeld een beetje conditioner aanbrengen om een beschermende laag te creëren.

Of je kan natuurlijk je hoofd boven water houden of een badmuts dragen. Als je toch onderwater gaat, was daarna je haar dan goed met een verzorgende shampoo zoals Kerastase shampoo.

6. Vergeet je haarborstel niet

Een eenvoudige maar vaak over het hoofd geziene tip voor haarverzorging op vakantie: zorg ervoor dat je een goede borstel inpakt.

Het verwijderen van klitten wordt een stuk eenvoudiger, en je haar blijft beter in vorm. Zeker als je lang haar hebt, want de kam die je soms in het hotel krijgt, is vaak enkel geschikt voor kort haar.

7. Denk aan je dieet

Eet voedingsmiddelen die goed zijn voor je haar, zoals noten, vis en eieren. Je dieet kan wel degelijk invloed hebben op de gezondheid van je haar, zelfs als je op vakantie bent. Want bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor meer aanmaak van keratine, de bouwsteen van je haar. Ook de rest van je lichaam zal blij zijn met een aangepast en gezond dieet.

8. Vermijd strakke haarstijlen

Vermijd vlechten, paardenstaarten of andere strakke haarstijlen om haarbreuk te voorkomen. Het ziet er soms wel cool uit, maar je haar wordt er zeker niet blij van. En er is niks mis met losse, wapperende haren. Zeker als je op een warme bestemming bent.

9. Wees voorzichtig met haarkleuring

Als je van plan bent je haar te kleuren, doe dit dan bij voorkeur na je vakantie om te voorkomen dat de kleur vervaagt door blootstelling aan de zon, zee en chloor. Er zijn ook speciale producten verkrijgbaar om de kleur in je haar langer vast te houden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kan je je haar gezond en glanzend houden terwijl je geniet van je welverdiende vakantie.

Of je nu op het strand ligt, door de bergen wandelt of door charmante straatjes slentert, met de juiste haarverzorging blijf je er tijdens je vakantie altijd op je best uitzien. Nu ben je helemaal klaar voor het plannen van een reis.

author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :