Een wedstrijd van Real Madrid CF of FC Barcelona bijwonen? Als neutrale voetbalsupporter hoeven wij gelukkig geen keuze te maken. Nadat we reeds een wedstrijd van FC Barcelona hadden bijgewoond, was het nu de beurt aan Real Madrid CF. Zéker toen we vernamen dat onze Belgische held Eden Hazard voor ongeveer 100 miljoen EUR van Chelsea FC naar ‘Los Blancos’ werd getransfereerd. Hala Madrid!

Het stadion van Real Madrid

Thuiswedstrijden van Real Madrid gaan door in het Bernabéu stadion. Met 81.044 zitjes is het stadion beduidend kleiner dan dat van FC Barcelona, maar toch nog steeds het tweede grootste van Spanje. Het stadion is minstens even indrukwekkend en ook de sfeer zit er meteen in.

Het stadion van Real Madrid wordt niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Je kan er ook zalen afhuren voor events, iets eten in één van de restaurants of een stadiontour boeken. Deze rondleiding kan je best op voorhand via de website van Real Madrid kopen. Tijdens de rondleiding bezoek je o.a. het stadion, de persruimte en de kleedkamers. Zeker een aanrader als je geen voetbalwedstrijd kan bijwonen!

Leuk weetje: het stadion wordt gerenoveerd en zal normaal gezien eind 2022 klaar zijn. Het vernieuwde stadion zal een uitschuifbaar dak krijgen, een 360 graden beeldscherm, een dakterras, winkels en uitgaansgelegenheden. Wij weten alvast wat doen in 2022…

De sfeer

Wij zijn natuurlijk voor het echte werk naar Madrid gekomen. Samen met ongeveer 60.000 fans kijken we naar de wedstrijd Real Madrid CF – Levante UD. Het werd geen wereldpartij zoals Johan Boskamp zou zeggen, maar we zien ‘Los Blancos’ wel winnen met 3-2. Eden Hazard mocht na ongeveer 60 minuten zijn eerste officiële wedstrijd spelen in het shirt van Real Madrid CF en ook de andere Belg, Thibaut Courtois, zagen we aan het werk.

Zoals bij elke voetbalwedstrijd in Spanje genoten we van de sfeer in het stadion. De vurige Spaanse fans zijn gepassioneerd, maar ook heel kritisch. Verschiet dus niet als je enkele vuile woorden herkent en ze hun eigen ploeg uitfluiten.

Let vooral op de supporters die achter het doel zitten en in het wit gekleed zijn. Deze ‘witte muur’ zorgt voor een leuke sfeer in het stadion met non-stop gezangen en aanmoedigingen.

Tickets

De beste en veiligste manier om aan tickets te geraken voor een wedstrijd is via de officiële website van Real Madrid. Uiteraard is de kans klein om zonder lidmaatschap een topwedstrijd bij te wonen, dus je kiest best een mindere tegenstander. Elke maandag vóór de wedstrijddag worden om 10u ’s ochtends de tickets vrijgegeven voor niet-leden. Als je er snel bij bent is het normaal geen probleem om tickets te scoren. Je betaalt online en ontvangt per mail onmiddellijk je tickets. Wij betaalden 47 EUR/pp voor plaatsen in vak 608 en hadden een uitstekend uitzicht!

Wij kiezen voor een plek in de hoogste ‘ring’ met een lateraal zicht op het veld. Deze plaatsen zijn overdekt en dat kwam goed uit, want de regen viel met bakken uit de hemel.

De datum en uur van de wedstrijd worden pas ongeveer een maand op voorhand vrijgegeven. Dus hou hier rekening mee als je vluchten boekt. Meestal worden thuiswedstrijden op zaterdag- of zondagavond gespeeld, maar in ons geval was dit zaterdagmiddag om 13u.

Bereikbaarheid stadion

Het stadion van Real Madrid is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, per taxi of te voet vanuit het centrum van Madrid.

Wij namen rechtstreeks van de luchthaven Madrid Barajas Airport een taxi naar het stadion, omdat we geen tijd hadden om eerst naar ons hotel te gaan. Deze rit duurt slechts 15 minuten.

De officiële taxi’s hanteren een vaste prijs van 30 EUR van- en naar de luchthaven dus je weet op voorhand wel wat het je zal kosten. Vanuit het centrum van Madrid zal een taxirit naar het stadion uiteraard wel minder kosten.

Als je liever met het openbaar vervoer gaat, kan je met metrolijn 10 het stadion bereiken. De tramrit duurt maximum een halfuur en je stapt af aan metrohalte Santiago Bernabéu. Op wedstrijddagen kunnen de metro’s wel heel druk zijn.

Een wedstrijd van Real Madrid bijwonen en combineren met een bezoek aan de stad? Dat kan perfect!
Lees hier onze tips voor een bezoek aan Madrid.

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :