Regelmatig bezoeken wij Valencia, omdat het volgens ons één van de leukste steden van Spanje is. Je kan er goedkoop naartoe vliegen en bijna het hele jaar door is het er goed weer. De beste manier om Valencia te verkennen is met een fietstocht. Spring maar achterop!

Waar een fiets huren in Valencia?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een fiets kan huren in Valencia. Wij doen het bij Valencia Bikes waar je voor ongeveer 15 EUR 24 uur gebruik mag maken van een fiets. Ze bieden Nederlandstalige tours aan, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een fietstocht door Valencia te plannen. Je krijgt een plannetje en als je wil helpen ze je mee een route uit te stippelen. Of je kan uiteraard onze route volgen.

Fietstocht door het Turia park

Na het ophalen van onze fietsen vertrekken we via de Turia kustwaarts. Het Turia park is een groene strook van circa 9 kilometer lang ten noorden van het historische centrum. Je vindt er o.a. sportvelden, fitnesstoestellen en leuke plaatsen om te picknicken of een siësta te doen, maar het is vooral ideaal voor een fietstocht.

Het Turia Park eindigt in de nieuwe stad. Hier vind je de prachtige moderne gebouwen van de Cuidad de las Artes y las Ciencias. Deze “stad” bestaat uit een aquarium, een digitale 3D cinema, het wetenschapsmuseum, het operagebouw, de tuin en de evenementenhal het Agora.

Loop hier zeker eens rond en verken de verschillende gebouwen, wie weet blijf je wel ergens plakken. Wij blijven plakken op een gezellig terrasje voor de gebouwen.

Aan het water langs de gebouwen kan je tijdens de zomermaanden een roeibootje huren. Erg leuk en als het te warm is kan je even verfrissing zoeken in het water.

Fietstocht langs het strand van Valencia

Daarna fietsen we de Turia uit en vervolgen we onze route richting de zee. Onderweg komen we het Agua Shopping Center tegen. Een leuke stop als je van shoppen houdt of als het slecht weer is. Onderweg fiets je een stukje over het formule 1 circuit waar tussen 2008 en 2012 de Europese Grand Prix werd gehouden.

Als we verder fietsen komen we aan de haven van Valencia. De jachthaven werd ooit aangelegd voor de meest prestigieuze zeilwedstrijd ter wereld, de America’s Cup. Er zijn verschillende lounge bars in de buurt van de haven die ’s avonds tot nachtclubs worden omgetoverd. Het is er aangenaam om iets te drinken, maar hou er wel rekening mee dat je hier iets meer betaalt.

Voorbij de haven komen we aan de zee. Het begin van de zeedijk kan druk zijn, maar op het brede strand is er altijd nog wel een plekje vrij. Er zijn verschillende restaurants en strandbars dus keuze genoeg als er een hongerklop komt opzetten.

Wij fietsen het toeristische gedeelte voorbij en gaan iets eten in onze vaste stek, naast het hospitaal. Restaurant Malvarrosa is typisch Spaans en ook de verpleegsters van het naastgelegen hospitaal komen hier regelmatig eten. Voor ongeveer 10 EUR krijg je hier een verse dagmenu met een drankje. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar het is authentiek en je ziet de zee op de achtergrond. Daarna kan je even bekomen met een strandwandeling.

Bezoek het centrum van Valencia

We volgen de Avenida Del Puerto terug tot aan het historische centrum. Omdat het hier drukker is en minder aangenaam om te fietsen, laten we onze fiets aan de rand van het centrum achter. Loop te voet door de stad en stop zeker even aan de Mercat Central (overdekte markt), ga iets drinken in bar Negrito en bezoek de Plaza de la Virgen. Ook de Plaza de Toros kan je bezoeken. Hier vinden nog steeds stierengevechten plaats, maar tegenwoordig ook festivals en concerten.

Als je een mooi uitzicht wil op de stad kan je de Miguelete toren of de Torres de Serranos beklimmen.

Zoo van Valencia

Als je daarna nog energie over hebt kan je de Turia in de andere richting helemaal door fietsen tot je aan de Zoo van Valencia komt. Naast deze zoo is een grote vijver waar je een waterfiets kan huren of iets kan drinken. De Zoo van Valencia is meer dan de moeite waard als je van dieren houdt of kinderen hebt. Mis zeker de roofvogelshow niet! De vogels vliegen je letterlijk om de oren.

Bekijk hier de route van de fietstocht door Valencia.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :