Voor één dag (of langer) naar het leukste land van Europa? Geen probleem! Met de Thalys bereik je zorgeloos Disneyland Parijs.

Rechtstreeks met Thalys

Sinds 31 maart 2019 rijdt de Thalys tweemaal per dag vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Disneyland Parijs (Marne-la-Vallée). De Thalys houdt eerst halt in Schiphol en Rotterdam om daarna via Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid door te rijden naar Disneyland Parijs.

Wij stappen op in Antwerpen om 8u30. De genummerde plaatsen worden op voorhand toegewezen, zodat alles snel en vlot verloopt. Er is zelfs gratis wifi aan boord en je kan de route en de snelheid volgen als je bent ingelogd, handig!

De tijd vliegt voorbij en na ongeveer 2,5 uur komen we aan in Marne-la-Vallée. Alles is hier goed aangegeven en na amper 2 minuten wandelen bereiken we al de ingang van het park. Gemakkelijker kan echt niet! In het treinstation kan je eventueel nog iets kopen om te eten of te drinken. Wij willen natuurlijk zo snel mogelijk naar binnen!

Treintickets: vanaf 29 EUR enkel/p.p.

Tickets Disneyland Parijs

Tickets bestel je via de website van Disneyland Parijs. Wij kozen voor het goedkoopste ‘Mini’ ticket. Deze tickets zijn enkel geldig op weekdagen, met uitzondering van sommige dagen die je op de kalender kan raadplegen. Je hoeft dus op voorhand geen exacte dag te kiezen. Je gaat gewoon tijdens de periode waarin je ticket geldig is. We raden sowieso aan om op een weekdag te gaan en vakanties te vermijden. En zelfs dan zal het nog druk genoeg zijn.

Als je meerdere dagen wil gaan, zijn er regelmatig aanbiedingen bij hotels. Je kan in Disney Village verblijven op wandelafstand van de parken of in een iets verder gelegen hotel. Deze hotels bieden meestal een gratis pendeldienst aan. Als je in een officieel Disney hotel verblijft, geniet je van Extra Magic Time. Je krijgt dan exclusieve toegang tot het park voordat de andere bezoekers binnen mogen. Dit is wel echt een groot voordeel, want dan kan je enkele attracties doen zonder de extreem lange wachttijden.

Tickets: MINI vanaf 56 EUR voor 1 dag/1 park (prijs december 2019)

Planning

Disneyland is het hele jaar geopend, maar de openingstijden en de planning van de shows en parades zijn seizoensgebonden. Daarom is het belangrijk om op voorhand een planning te maken. Raadpleeg hiervoor de website of de app van Disneyland Parijs, superhandig!

Als je zoals wij maar één dag met de Thalys naar Disneyland Parijs gaat, is het belangrijk om te weten welke attracties je wil doen, in welke volgorde, waar en wanneer je gaat eten, welke shows je wil zien, waar je een fastpass gebruikt, …

Aan de ingang liggen er plannetjes van het park. Vergeet dit zeker niet mee te nemen of je loopt waarschijnlijk verloren.

Wij hadden op voorhand een top 11 gemaakt van de attracties die we graag wilden doen. Uiteindelijk hebben we er 10 kunnen doen. Zonder onze planning hadden we dit waarschijnlijk niet gehaald. Blijf ook zeker tot op het einde, want de lichtshow is echt spectaculair!

Als je maar één dag gaat, kies je best welk park je het liefst bezoekt: Disneyland Park of Walt Disney Studios Park.

In het Walt Disney Studios Park ontdek je de geheimen achter de scènes van Disney films en beleef je hoe animaties tot stand komen. Voor de leukste attracties kies je beter voor het Disneyland Park. Beide parken combineren op één dag is haast onbegonnen werk en ook enkel mogelijk als je een (duurder) ticket koopt dat geldig is voor beide parken.

Attracties

Check op voorhand via de website van Disneyland Parijs welke attracties gesloten zijn voor onderhoud.

Via de app van Disneyland Parijs kan je de wachttijden aan de attracties in real time raadplegen. Wij raden aan om dit zeker te doen, want de wachttijden kunnen heel erg variëren. De wachttijd aan de populairste attracties kan al snel oplopen tot meer dan een uur en sommige attracties zijn het wachten zeker niet waard. Voor de Big Thunder Mountain moesten wij maar liefst een uur aanschuiven! Samen met de Space Mountain is dit veruit de leukste attractie voor volwassenen.

Het is ook interessant om gebruik te maken van je fastpass die gratis inbegrepen is bij je ticket. Ga naar een attractie en scan je ticket aan één van de fastpass zuilen. Daarna krijg je een ticket waar opstaat om hoe laat je de attractie mag binnengaan. Je hoeft dan niet zolang aan te schuiven.

Wij konden de fastpass maar één keer gebruiken, want ze zijn meestal snel ‘uitverkocht’. Je kan dit ook maar bij een beperkt aantal attracties gebruiken.

Eten in het park

Er zijn meer dan 65 restaurants in Disneyland Parijs, dus verhongeren zal je zeker niet doen. Ergens een plek vinden is een ander paar mouwen. Tegenwoordig kan je restaurants gelukkig wel op voorhand reserveren.

De meeste restaurants bevinden zich aan de uitgang in Disney Village, maar ook in het park zelf is er keuze genoeg. Zelf hadden we nergens gereserveerd en moesten we toch even zoeken, maar uiteindelijk konden we voor slechts 20 EUR een lekkere hamburgermenu op de kop tikken.

Als je geen zin hebt om aan te schuiven, neem je best zelf een picknick mee of koop gewoon wat zoetigheden in één van de talrijke snoepwinkeltjes. Als je met kinderen gaat is het wel leuk om in één van de themarestaurants te eten zoals Bistrot Chez Rémy of het Rainforest Café.

author-sign

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *