Vaak krijgen we de vraag wat onze favoriete restaurants in Antwerpen zijn. Daarom hebben we een lijst gemaakt, die we ook regelmatig zullen aanvullen. Want na een bezoek aan de mooiste plekken in Antwerpen is het tijd om te eten natuurlijk. Smakelijk!

6 restaurants in Antwerpen voor ontbijt, lunch of brunch

1. Bubble Waffle Café

De mensen van het Bubble Waffle Café ontdekten de Egg Waffles tijdens een vakantie in Hong Kong. Daarna brachten ze het concept naar Antwerpen. En gelukkig maar, want deze bubbelwafels zijn overheerlijk. Ook het verse ijs is om van te smullen.

Wijngaardbrug 2, 2000 Antwerpen

2. The Shack

Bagels mogen uiteraard ook niet ontbreken in de lijst van onze favoriete restaurants in Antwerpen. In The Shack kan je kiezen uit verschillende soorten verse bagels. Geloof me, ze zijn allemaal even lekker. Ook voor een kopje koffie van ecologisch geteelde bonen ben je hier aan het juiste adres. Bovendien bevindt deze toffe zaak zich op een boogscheut van het hippe Eilandje.

Nassaustraat 22, 2000 Antwerpen

3. Racine PAKT

Racine ligt in de nieuwe trendy wijk ‘PAKT’. Ook wel het ‘Groen Kwartier’ genoemd. Vooral op het dakterras is het in de zomer leuk om te zitten. Hier kan je terecht voor onder andere huisgemaakte sandwiches. Ze gebruiken bovendien zoveel mogelijk lokale producten. Ook hun wijnen en bieren zijn top. De vriendelijke uitbaters zorgen ten slotte voor de kers op de taart.

Lamornièrestraat 161, 2018 Antwerpen

4. Charlie’s

Lekker ontbijten en lunchen doe je in Charlie’s. Er is een uitgebreide keuze uit onder andere toasts, salades en panini’s. Ook het koffieaanbod is indrukwekkend. De kleurrijke presentaties toveren telkens weer een lach op ons gezicht. In hun Guesthouse een paar huizen verder kan je bovendien luxueus overnachten.

Volkstraat 63, 2000 Antwerpen

5. Grand Café Horta

Elke zaterdag en zondag vindt er een markt plaats aan het Theaterplein. Geniet daarom vóór of na een bezoek aan de markt van een ontbijt in Grand Café Horta. Er zijn namelijk verschillende ontbijtformules die nog verrassend betaalbaar zijn. Ook het interieur van Grand Café Horta is prachtig.

Hopland 2, 2000 Antwerpen

6. Wasbar

In de Wasbar kan je niet alleen de was doen, maar ook lekker ontbijten of lunchen. Intussen zijn er al 4 Wasbar vestigingen in Antwerpen, en terecht! De bagels zijn superlekker net zoals de aardappelwafeltjes. Ook voor vegetariërs is er voldoende keuze.

Graaf van Egmontstraat 5, Melkmarkt 17, Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen

De Keyserlei 43, 2018 Antwerpen

10 internationale restaurants in Antwerpen

1. Tota Empanadas

Op zoek naar echte Argentijnse empanadas? Dan moet je bij Tota Empanadas zijn. De uitbater is bovendien een echte Argentijn en recent opende er zelfs een tweede vestiging in de Hoogstraat. Probeer ook zeker de chocotorta als dessert!

Prekersstraat 36 en Hoogstraat 24, 2000 Antwerpen

2. Falafel Tof

Een broodje falafel smaakt altijd. De beste falafel in Antwerpen eet je bij Falafel Tof. Het concept is misschien wat onduidelijk en rommelig, maar de excentrieke chef helpt je vast wel verder. Alles is hier kraakvers en ook de frieten zijn top. Misschien is Falafel Top een betere naam, maar dit terzijde.

Hoogstraat 32, 2000 Antwerpen

3. Takumi Ramen

Voor Japanse noodles moet je in Takumi Ramen zijn. Ideaal om bijvoorbeeld van je verkoudheid of kater verlost te geraken. Er zijn inmiddels vier vestigingen van Takumi Ramen in Antwerpen dus ver hoef je nooit te zoeken. En slurpen maar!

Marnixplaats 10, Grote Markt 48, Groenplaats 16, 2000 Antwerpen

Anneessensstraat 37, 2018 Antwerpen

4. Mission Masala

Mission Masala heeft een vestiging in Gent, maar gelukkig ook in Antwerpen. Op de menu staan Indische gerechten zoals curry’s met vlees en vis, maar ook voor vegetariërs is er keuze zat. Een lekkere cocktail erbij en genieten maar!

Dendermondestraat 68, 2018 Antwerpen

5. Zaowang

Eén van onze favoriete restaurants om sushi te eten in Antwerpen is Zaowang. Inmiddels zijn er drie vestigingen in Antwerpen zoals op het Zuid. Wij geen meestal naar de vestiging in de Scheldestraat, omdat de bediening er uitstekend is. En zeg nu zelf, sushi gaat er toch altijd wel in hé?

Scheldestraat 72, Oude Koornmarkt 22, Hoogstraat 6 (enkel take-away), 2000 Antwerpen

6. Tapabar

Iedereen weet intussen dat we gek zijn op tapas. Tapabar komt wellicht het meest in de buurt van de tapas die we in Spanje eten. Jammer genoeg zijn het geen Spaanse prijzen, maar dat snappen we wel. Ook de inrichting en de bediening zijn typisch Spaans. Onze steun en toeverlaat als we Spanje missen. Al nemen we liefst het vliegtuig om in één van deze leuke restaurants in de omgeving van Calpe te eten.

Pelgrimstraat 22, 2000 Antwerpen

7. Casa Conservas

Eten uit blik? Jawel, het kan écht lekker zijn! In Spanje en Portugal zijn visconserven een delicatesse, maar nu ook in Antwerpen. Het zijn namelijk echte smaakbommen. Dat in combinatie met een lekkere wijn en je voelt je meteen op het Iberisch schiereiland.

Varkensmarkt 1, 2000 Antwerpen

8. Napo’s

Eén van onze favoriete restaurants aan het Eilandje in Antwerpen is onder andere Napo’s. Met een lach en een zwans word je telkens weer vriendelijk verwelkomd. De gerechten zijn een mix van de Libanese, Egyptische, Israëlische en Turkse keuken. Kan niet slecht zijn, toch? Bovendien heb je vanaf het terras een mooi uitzicht op het Museum aan de Stroom, één van de musea in Antwerpen dat je zeker moet bezoeken.

Sint-Aldegondiskaai 56-58, 2000 Antwerpen

9. Varelli

Varelli zorgt voor een vleugje Griekenland in Antwerpen. Voor de beste Griekse mezze int stad moet je hier dus zijn. Bij het horen van Halloumi loopt het water ons al in de mond. Maar ook de salades en grillgerechten zijn altijd vers en lekker.

Plantinkaai 15, 2000 Antwerpen

10. Otomat

Otomat heeft intussen al vestigingen in onder andere Gent en Brussel. Ook in Antwerpen is het een hotspot geworden voor pizzaliefhebbers. Geen gewone pizza’s, maar pizza’s met ballen. Voor het pizzadeeg wordt namelijk Duvel-biergist gebruikt. Ook de toppings zijn origineel. Bij elke pizza wordt er bovendien een bier getipt. Daar hoef je dus zelf al niet meer over na te denken.

Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

Sint-Michielskaai 41, 2000 Antwerpen (enkel take-away)

5 restaurants in Antwerpen met Belgische gerechten

1. Frites Atelier

Het is erg om te zeggen, maar de lekkerste frieten in Antwerpen eet je bij een Nederlander. Spijtig dat deze zaak zo klein is, zodat er meestal geen plaats is om te zitten. Maar afhalen kan ook en er zijn banken genoeg in Antwerpen. Voor de frieten met stoofvlees betalen we met plezier wat meer dan in een gewone frituur, maar nu ook niet overdrijven hé Sergio (Herman).

Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

2. Ciro’s

In Antwerpen zijn er ook nog zekerheden, zoals restaurant Ciro’s bijvoorbeeld. Bij veel Antwerpenaren staat Ciro’s ongetwijfeld op de lijst van favoriete restaurants in Antwerpen. In deze gezellige brasserie worden namelijk klassieke Frans-Belgische brasseriegerechten geserveerd. Ook de bediening, het interieur en het servies is klassiek. De lekkerste steak-friet van Antwerpen eet je bij Ciro’s.

Amerikalei 6, 2000 Antwerpen

3. Balls & Glory

Vlamingen houden van boerenkost, zoals die door grootmoeder werd klaargemaakt. Balls & Glory speelt daar graag op in met hun heerlijk gevulde gehaktballen en stoemp. De vulling van de gehaktballen is seizoensgebonden net zoals de stoemp. Tof concept, vers én lekker!

Theaterplein 1, 2000 Antwerpen

4. Antoon Van Dyck Brasserie

De Antoon Van Dyck Brasserie is gevestigd in de prachtige Stadsfeestzaal. De brasserie ziet er heel fancy en duur uit, maar bijvoorbeeld het ontbijt is heel betaalbaar. De locatie is wel onbetaalbaar, maar die krijg je er gewoon bij.

Meir 78, 2000 Antwerpen

5. Billie’s Bier Kafétaria

Bij lekker eten hoort ook soms een speciaalbier. Aan bier echter geen gebrek in Billie’s Bier Kafétaria. De selectie bieren is indrukwekkend met alleen al meer dan 10 bieren van ’t vat. Ook het eten is lekker trouwens. Na een bezoek aan dit bruin café ga je gegarandeerd beschonken naar huis. Wees dus voorzichtig!

Kammenstraat 12, 2000 Antwerpen

4 vegan friendly restaurants in Antwerpen

1. Have a Roll

In de pop-upstore Have a Roll kan je de lekkerste vegan cinnamon rolls afhalen. Ze worden dus bereid met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Weliswaar zonder in te boeten op smaak of kwaliteit. Wat ons betreft verdienen ze ook een permanente locatie in Antwerpen.

Oudaan 15/31, 2000 Antwerpen

2. Greenway

En er is nog meer goed nieuws voor vegetariërs. Greenway biedt ruime keuze aan plantaardige gerechten zoals salades en burgers. Je merkt geen verschil met echt vlees, beloofd!

Groenplaats 6, 2000 Antwerpen

3. Humm

Ook bij Humm is er een ruime keuze aan plantaardige gerechten. Er staat zelfs een plantaardig ontbijt op de kaart! Bestel enkele kleine gerechtjes om te delen, maar probeer zeker de zoete frietjes. Ga daarna op verkenning in de gezellige wijk ‘Zurenborg’.

Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen

4. Murni

Murni heeft verschillende vestigingen in Antwerpen zoals op de Grote Markt bijvoorbeeld. Op de kaart staan huisbereide gerechten geïnspireerd door Azië. Maar er werd gelukkig ook aan de vegetariërs gedacht, want er staan heel wat plantaardige gerechten op de kaart. Ook voor een lekker ontbijt kan je altijd terecht bij Murni.

Grote Markt 52, Leopold de Waelplaats 10, 2000 Antwerpen

4 restaurants in Antwerpen voor speciale gelegenheden

1. Dôme Sur Mer

Dôme Sur Mer is één van onze favoriete visrestaurants in Antwerpen. Al bewaren we een bezoek voor speciale gelegenheden, want aan de topkwaliteit hangt wel een prijskaartje. Dat ben je snel vergeten als er een heerlijke kreeft op je bord ligt.

Arendstraat 1, 2018 Antwerpen

2. Fiera

Naast één van onze favoriete restaurants in Antwerpen is Fiera misschien ook wel het mooiste. Fiera bevindt zich immers in een zijbeuk van de prachtige Handelsbeurs. Als er je dan ook nog eens prachtige gerechten op je bord krijgt is de ervaring compleet. Voor die ervaring betaal je natuurlijk ook wel wat, maar Fiera is een blijver.

Lange Nieuwstraat 14, 2000 Antwerpen

3. Het Gebaar

Chef Roger van Damme van Het Gebaar is geen onbekende in de culinaire wereld. In zijn restaurant steekt hij klassieke gerechten zoals steak tartare en vol-au-vent in een modern jasje. Maar vooral de desserts zijn om duimen en vingers af te likken. Bovendien ligt het restaurant naast de mooie botanische tuin.

Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen

4. The Jane

Sterrenrestaurant The Jane bevindt zich in een voormalige kapel van een militair hospitaal. Al bij het binnenstappen van het restaurant krijg je een wauw gevoel. Alles klopt hier gewoon. Chef Nick Bril weet altijd wel een nieuw pareltje op het bord te toveren. Geen zin in wijn? Ook de aangepaste bieren zijn verrassend lekker.

Paradeplein 1, 2018 Antwerpen

Wij zijn geen culinair journalisten. Meningen en smaken verschillen. Dit artikel werd geschreven op basis van onze eigen ervaring.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :