Andalusië is wat ons betreft één van de mooiste regio’s in Spanje. Ook in de herfst zijn de temperaturen er nog heerlijk en is er geen massatoerisme. Deze 4 mooiste steden mag je zéker niet missen tijdens een bezoek aan Andalusië!

1. Córdoba

Córdoba is onze favoriete stad in Andalusië. Deze stad ademt namelijk geschiedenis en je voelt je er onmiddellijk thuis. Als je over de Puente Romano brug wandelt, voelt het alsof je in de middeleeuwen beland bent. Deze brug is ’s avonds trouwens prachtig verlicht.

Maar vooral een bezoek aan de moskee-kathedraal Mezquita mag je niet missen. Om de Mezquita te bezoeken, kan je best tegen openingstijd tickets gaan kopen. Daarna is het veel drukker en is de ervaring minder indrukwekkend. Zowel de Moorse als de Katholieke invloeden zijn duidelijk zichtbaar en dit maakt het zo’n uniek gebouw. Ook wie niet zo van cultuur en architectuur houdt zal aangenaam verrast zijn.

In Córdoba is het vooral leuk om gewoon rond te wandelen. Je kan de Joodse wijk (Juderia) verkennen en bezoek ook zeker één van de vele patio’s waarvoor de stad bekend staat.

2. Granada

Granada is één van de mooiste steden van Andalusië en is vooral bekend van het Alhambra. Het Alhambra bezoeken is een must als je in Andalusië bent.

Vooral de tuinen van het zomerpaleis, Generalife, moet je zien. Geniet verder ook van de prachtige patio’s, vijvers, fonteinen, paviljoenen, bloembedden, doolhoven en zoveel meer. Tickets voor een bezoek aan het Alhambra boek je best op voorhand om lange wachtrijen te vermijden.

Ga na je bezoek bijvoorbeeld iets drinken aan de gezellige Paseo de Los Tristes. Hier kan je nog even nagenieten met uitzicht op het Alhambra.

Voor het mooiste uitzicht op het Alhambra moet je echter op de Mirador de San Nicolas zijn. Vooral de ondergaande zon en het uitzicht op de besneeuwde bergen zijn betoverend.

Wij verbleven in de wijk ‘Albayzin’. Het is er veel rustiger en authentieker, omdat het buiten het centrum gelegen is. Als je hier in de buurt verblijft, kan je iets gaan eten op het gezellige pleintje ‘Placeta de San José’ voor héél weinig geld.

3. Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en ook meteen de belangrijkste stad van Zuid-Spanje. Net zoals Córdoba wordt de stad in twee gesplitst door de Guadalquivir en behoort het tot de mooiste steden van Andalusië.

De Plaza de España is één van de populairste bezienswaardigheden in Sevilla. Dit uitgestrekt plein met centrale fontein is prachtig en figureert in verschillende Hollywoodfilms. Daarnaast kan je er een roeibootje huren om op het kanaal rond het plein te varen.

Wij verbleven dichtbij de ‘Metropol Parasol’. Deze moderne houten constructie is 26 meter hoog en een bezoekje waard. Voor een paar euro kan je even over de constructie lopen en bovendien is er boven een terras aanwezig waar je kan genieten van het mooie uitzicht.

Als je fan bent van echte Flamenco moet je absoluut naar de wijk Triana. ’s Avonds kan je hier naar optredens komen kijken en in de wijk zie je ook veel verwijzingen naar de Flamenco. In de overdekte markt Mercado de Triana kan je zoals in elke grote Spaanse stad allerlei lekkernijen eten of verse producten kopen.

Hou je van geschiedenis? Dan is een bezoek aan de Real Alcazar, het Koninklijk Paleis van Sevilla, een must. Het is vergelijkbaar met het Alhambra in Granada, maar zeker niet minder indrukwekkend. Ook hier is de boodschap om vroeg te komen of online tickets te kopen.

4. Ronda

Ronda ligt in bergachtig gebied en de rivier Guadalevin splitst het stadje in twee. De rivier stroomt door een diepe kloof, de Tajo de Ronda. Drie bruggen overspannen de kloof: de Puente Nuevo, de Puente Viejo en de Puente Romano. Je kan de indrukwekkende kloof dan ook het best bezichtigen vanop de bruggen.

De gezelligste plaats om in Ronda iets te gaan eten is de Plaza del Socorro. Geniet hier van de zon tussen de locals.

Voor het mooiste uitzicht ga je naar het uitzichtpunt Alameda Del Tajo. In de aanpalende tuin kan je rustig even uitrusten.

Andalusië is ook een ideale regio om te wandelen. Hier bevindt zich het Sierra Nevada gebergte. De leukste wandeling in de Sierra Nevada vind je hier.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :