Onze roadtrip door Brits-Columbia start in Vancouver. De provincie Brits-Columbia grenst in het noorden aan de Amerikaanse staat Alaska. Het is dus geen verrassing dat we hier beren en walvissen hopen te spotten. Brits-Columbia staat ook vooral bekend om de ongerepte natuur.

Vancouver Island (Victoria)

De oversteek

Onze eerste etappe van onze roadtrip door Brits-Columbia gaat van Vancouver naar Vancouver Island. Met onze Volkswagen Beetle rijden we vlotjes de B.C. Ferry Cruise op die ons naar dit eiland zal brengen. Tijdens de 90 minuten durende oversteek nemen we de tijd om te ontbijten en te genieten van het uitzicht op het dek.

Daarna rijden we verder naar het charmante stadje Victoria waar we 1 nacht verblijven in het Chateau Victoria Hotel & Suite.

Walvissen spotten

Victoria is de ideale uitvalsbasis om orka’s te spotten en verschillende firma’s bieden hiervoor mogelijkheden aan. Wij kiezen voor de Prince of Whales, omdat we hierover online positieve reacties hadden gelezen. Het is echter nooit zeker of je überhaupt wel een vis zal zien, maar we beslissen om er toch voor te gaan.

We kiezen voor een boottocht van 3u met een zodiac. Je kan ook voor een grotere grote boot kiezen, maar een zodiac is natuurlijk veel spannender en avontuurlijker. Het enige nadeel is dat je 3u lang niet naar het toilet kan..

Na ongeveer een uur varen, waarbij we inmiddels de grens zijn overgestoken naar de Verenigde Staten, heeft onze gids de juiste spot gevonden en zien we al verschillende orka’s opduiken. De gids zet de motor uit en we genieten van deze prachtige dieren en hun grappige geluiden. We kunnen de orka’s bijna aanraken en ze zwemmen zelfs verschillende keren onder onze boot. Het is moeilijk om hier niet emotioneel van te worden!

Verder zien we ook nog een Minke Whale (vinvis) en zien we enkele zonnende zeeleeuwen. Een unieke ervaring die we nooit zullen vergeten! En ook tijd om naar toilet te gaan.

Sightseeing in Victoria

Het gezellige pittoreske Victoria is niet zo groot en daarom gemakkelijk te voet te verkennen. We ontbijten bij het populaire Willie’s Bakery en wandelen door naar Chinatown. Volgens onze reisgids bevindt zich hier het kleinste steegje ter wereld: Fan Tan Ally. Dit was niet gelogen!

We bezoeken ook nog Beacon Hill Park en Fisherman’s Wharf. Hier bevinden zich verschillende drijvende woonboten en eetstandjes. Als je gelukt hebt, kan je hier ook enkele superschattige zeehondjes zien die voor wat lekkers komen schooien.

Vooral aan het haventje Inner Harbour is het heel sfeervol met o.a. foodtrucks en veel straatartiesten.

Harrison Hot Springs

Op onze volgende bestemming, Harrison Hot Springs, verblijven we 2 nachten in het Ramada Hotel. Harrison Hot Springs is een klein dorp aan de voet van het 60 km lange Harrison Lake en is vooral bekend om de warmwaterbronnen. Het is een prachtige bestemming vanwege zijn zandstranden en ligt midden in de bergen. Deze plek telt slechts een 500-tal inwoners en is vooral een vakantieoord, ideaal voor outdoor activiteiten zoals hiken en fietsen.

Sandy cove hiking trail

Er zijn enkele leuke wandelroutes in de buurt en we beslissen om te hiken naar Sandy Cove . Deze route is ongeveer 4 kilometer lang met enkele pittige klimmetjes in het begin. Na een stuk gewandeld te hebben tussen de hoge bomen, komen we uiteindelijk uit bij een mooi verlaten strand.

Rond het meer zie je veel referenties naar Bigfoot die ergens in de bossen verstopt zou moeten zitten. We hebben onze grote vriend spijtig genoeg niet kunnen vinden.

Coquihalla Canyon Provincial Park

De trip van Harrison Hot Springs naar Sun Peaks is 300 km lang, dus we beslissen onderweg een tussenstop te maken aan de Othello Tunnels in het Coquihalla Canyon Provincial Park. Vroeger liep er een spoorweg door deze tunnels, maar nu kan je hier te voet gewoon doorwandelen. Op deze plaats werden verschillende filmscènes opgenomen zoals o.a. voor de films Rambo en Cabin In The Woods.

Grote afstanden rijden is trouwens geen probleem in Brits-Columbia. De Canadese wegen zijn meer dan in orde en er is meestal weinig verkeer.

Sun Peaks

Sun Peaks is een klein dorpje dat in de winter populair is als skiresort. In de zomer nemen mountainbikers de skilift naar boven om zo aan hoge snelheden af te dalen.

Ook wordt hier wel eens een beer gespot, maar deze kwamen we spijtig genoeg nog niet tegen. Aan schattige eekhoorntjes daarentegen is er geen gebrek.

We verblijven 1 nacht in het Nancy Greene’s Cahility Lodge en sluiten de avond af in de hot tub met zicht op de bergen.

Blue River Safari

We laten het zonnige Sun Peaks achter en vertrekken voor onze langste rit van deze reis (450 km) richting Jasper National Park. Onderweg zullen we afscheid nemen van Brits-Columbia en onze roadtrip verder zetten in de provincie Alberta.

Maar eerst stoppen we nog midden in het regenwoud bij River Safari voor een boottocht op de Blue River. Wij verkiezen een tocht van 1 uur door de grizzlybeervallei in de hoop enkele beren te zien.

Al snel zien we enkele zwarte beren aan de kant van het water op zoek naar eten. Schattige rakkers! We zien een vrouwtje en 3 mannetjes die haar achtervolgen. Wat een bijzondere ervaring om deze mooie dieren in het wild te zien.

Daarna eten we nog iets en warmen we ons op aan een vuurtje, want het was behoorlijk aan het regenen. Gelukkig krijg je bij slecht weer wel een deken en poncho. Opgewarmd verlaten we de provincie Brits-Columbia en vervolgen we onze roadtrip naar Jasper, Alberta.

Plan je ook een roadtrip door Brits-Columbia? Download ons programma en mis niets van de hoogtepunten.

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :