Het laatste deel van onze roadtrip door West-Canada brengt ons langs de nationale parken Jasper en Banff in de provincie Alberta. We maken van dichtbij kennis met de adembenemende schoonheid van de Rocky Mountains en de surrealistische blauw-groene gletjsermeren. We sluiten onze roadtrip door Alberta af in de grootstad Calgary.

Jasper National Park

Maligne Lake en Medicine Lake

Onze roadtrip door Alberta start in Jasper National Park. Dit grote natuurpark staat bekend om zijn vele wilde dieren en prachtige meren.

Eén van de mooiste meren in de provincie Alberta is Medicine Lake. Het waterlevel varieert naargelang de seizoenen en soms loopt het zelfs helemaal leeg. Wij hebben geluk en zien het meer op zijn mooist met de reflectie van de bergen en wolken in het water

Het bekendste meer in Jasper National Park is Maligne Lake, gelegen op een hoogte van circa 1600m. Omdat we de voorbije dagen al enkele keren op een boot hebben gezeten, kiezen we om aan het meer een wandeltocht van 10 kilometer te doen, de Bald Hills loop.

Onze wandeling wordt echter al snel onderbroken door 2 elanden die de weg blokkeren. Dit gebeurt blijkbaar wel vaker, maar de dieren hebben hier altijd voorrang, en terecht! We nemen een kleine omweg doorheen het bos om de dieren niet te storen.

Na een flinke klim komen we na ongeveer 1,5u boven en genieten we van het mooie uitzicht op het meer en de bergen. Wegens de vele muggen kunnen we niet lang uitrusten en dalen we al snel weer af. Vergeet dus zeker nooit muggenspray mee te nemen als je in Canada gaat wandelen!

Patricia Lake en Pyramid Lake

In de avond bezoeken we nog 2 andere meren in de buurt; Patricia Lake en Pyramid Lake. Hier is het heerlijk rustig en genieten we van de stilte en de natuur. Het is ook een ideaal gebied om de vele eekhoorntjes te observeren. Schuw zijn ze in elk geval niet.

Icefields Parkway – Rocky Mountains

De Icefields Parkway wordt één van de mooiste wegen ter wereld genoemd en brengt ons van Jasper National Park naar Banff National Park. Onderweg passeren we veel natuurschoon zoals canyons, gletsjers en rivieren dwars door de Rocky Mountains van Alberta. De vele viewpoints langs de kant van de weg zijn één voor één de moeite waard. Spijtig genoeg moeten we ook soms rijden.

Columbia Icefield

Onze eerste stop is aan het Columbia Icefield. Hier kan je tot aan de voet van de Athabasca-gletsjer wandelen. De gletsjer is nog ongeveer 6 km lang, maar met de opwarming van de aarde smelt het ijs met 2 à 3 meter per jaar. In de voorbije 130 jaar is al bijna de helft van de gletsjer weggesmolten. Het uitzicht is waanzinnig, maar de gevolgen van de klimaatverandering baart ons wel zorgen als we zien hoe snel deze gletsjer smelt.

Moraine Lake

Onze tweede uitgebreide stop is aan het prachtige Moraine Lake. Het blauwe meer is omgeven door hoge besneeuwde bergtoppen. We beslissen hier een wandeling te doen van ca. 5 km door de bossen in grizzlybeergebied (spannend). Je hoeft trouwens nooit bang te zijn, want de kans dat je echt een grizzlybeer tegenkomt is klein. Voor de veiligheid hadden wij wel een berenspray op zak. We blijven ook steeds dichtbij andere wandelaars, omdat het hier niet toegelaten is om in groepen kleiner dan 4 te wandelen.

Banff National Park

Het nationale park te Banff is het oudste en bekendste park van Canada. We overnachten in het Mount Royal Hotel. Het is veruit de drukste plaats waar we reeds verbleven in Canada dus is het wel even aanpassen na de rust van de voorbije dagen.

Johnston Canyon

Eén van de mooiste wandelingen door de waanzinnige natuur van Alberta is de Johnston Canyon Trail. Deze gemakkelijke wandeling loopt over een padje dat je langs mooie watervallen loodst.

Mount Norquay

Vanop de top van Mount Norquay heb je een mooi uitzicht op Banff en omstreken. Om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten, dienen we met een skilift naar boven te gaan tot op een hoogte van ca. 2000 m. Dit doen we toch maar met klamme handjes. Eens boven aangekomen wacht ons een magnifiek uitzicht op de verschillende bergtoppen van de Rocky Mountains.

Lake Minnewanka

Lake Minnewanka is 28 km lang en wordt zowel door locals als toeristen graag bezocht. Je treft hier verschillende culturen aan en de bbq’s worden gretig gebruikt. Hier zien we ook voor de eerste keer befaamde ‘Red Chairs’. Deze rode stoelen staan verborgen in verschillende nationale parken in Canada op uitzonderlijk mooie locaties met als bedoeling de bezoekers te verenigen met de natuur en te laten genieten van het landschap.

Je kan er ook voor kiezen om een motorboot te huren, dat lijkt ons een strak plan! Voor een redelijke prijs scheuren we over het meer en bewonderen we de Rocky Mountains vanuit een ander perspectief. Het blijven verbazingwekkende bergen.

Calgary

De laatste bestemming van onze roadtrip door Alberta is de grootstad Calgary. Na al de rust en natuur van de voorbije dagen is het weer even wennen om in een drukke stad te verblijven.

Calgary is de derde grootste stad van Canada en de grootste stad van de provincie Alberta. De stad is vooral bekend door de olympische winterspelen die er in 1988 plaatsvonden.

We bezoeken het Prince’s Island Park en gaan een kijkje nemen in enkele grote winkelcentra, op zoek naar leuke deals. Je kan ook de Calgary Tower bezoeken, een toren met een hoogte van 190 m, maar met een vrij hoog prijskaartje. Wij kopen liever een paar All Stars.

Om onze reis te eindigen bezoeken we de Peace Bridge die ons een beetje doet denken aan de Parkbrug in Antwerpen.

Programma

Plan je ook een roadtrip door de provincie Alberta? Download ons programma en mis niets van de hoogtepunten!

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :